Volledig scherm
Mickey van der Hart. © VI Images

Van der Hart laat PEC Zwolle achter zich: ‘Ik wil en kan niet langer wachten’

Mickey van der Hart (24) wil ‘ergens anders in de keuken kijken’ en vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp is dat bij een club in het buitenland, maar de doelman is minder stellig.

,,Ik hoef niet per se de grens over", stelt Van der Hart. ,,Mijn voorkeur gaat uit naar een avontuur in een ander land, maar dat betekent niet dat ik niet open sta voor een mooie Nederlandse club. Het moet wel een stap omhoog zijn, want tegen degradatie vechten in de eredivisie zie ik niet meer zitten.”

PEC Zwolle had de in 2019 opgebloeide doelman graag aan boord gehouden, maar na lang wikken en wegen heeft Van der Hart besloten om niet op het voorstel in te gaan. ,,Dat de aanbieding van PEC vrij laat kwam, speelde mee. Ik werd min of meer gedwongen verder te kijken. En dan merk je dat je door best veel clubs in de gaten wordt gehouden.”

Daar komt bij dat er nog geen opvolger is gevonden voor trainer Jaap Stam, die naar Feyenoord verkast. ,,Ik heb dit seizoen gezien hoeveel verschil een trainer kan maken”, zegt Van der Hart, die vlak voor de winterstop door toenmalig trainer John van ’t Schip onverwacht op de bank werd gezet. ,,Jaap heeft veel vertrouwen in me, maar er is nog een hoop onduidelijk. Ik kan en wil niet langer wachten tot er een nieuwe trainer komt, omdat ik dit seizoen volgens mij ook heb laten zien dat ik het hogerop kan proberen.”

,,Dat is de voornaamste reden om niet in te gaan op de aanbieding van PEC Zwolle", vervolgt de sluitpost. ,,Die aanbieding kon mij ook niet over de streep trekken. De voornaamste reden is dat ik ambitieus ben en het na vier jaar Zwolle tijd voor iets nieuws vind. Ik heb het dinsdagmorgen bekend gemaakt, ook omdat ik vind dat ik PEC niet in onduidelijkheid moet laten.”