Volledig scherm
Mickey van der Hart wordt op het vliegveld in Polen opgepikt door Wojciech Tabiszewski, sportdirecteur van Lech Poznan. © Lech Poznan

Van der Hart ondergaat keuring bij Lech Poznan, dat wel een goede keeper kan gebruiken

VIDEOMickey van der Hart is heel dicht bij een overstap naar Lech Poznan. De doelman, die PEC Zwolle transfervrij verlaat, ondergaat momenteel medische tests bij de voormalige Poolse topclub.

De 24-jarige Van der Hart arriveerde vanmorgen bij de club die hem die een driejarig contract heeft voorgeschoteld. Eerder deze maand bracht hij al een bezoek aan Lech Poznan, waarbij hij werd rondgeleid en tevens een kijkje nam bij de thuiswedstrijd van de club tegen Zaglebie Lubin (1-1).

De verwachting is dat Van der Hart dinsdag, als hij de medische keuring volledig heeft doorlopen, zijn krabbel zet onder de meerjarige verbintenis. Maandag pakte Lech Poznan alvast uit met zijn komst, door foto's van de op het vliegveld gearriveerde goalie te delen en eerder met een leuke rebus op social media de achterban alvast te laten gissen naar de aanstaande versterking.

Volledig scherm
Met een rebus kondigde Lech Poznan de komst van Mickey van der Hart aan. Mocht u er niet uitkomen: MICKEY Mouse, Rafael VAN DER Vaart en Joe HART, maar Mickey van der Hart. © Lech Poznan

De oud-Ajacied wordt onderdeel van een metamorfose die Lech Poznan, dat op een teleurstellende achtste plek eindigde, weer naar de top van de Ekstraklasa moet leiden. Van der Hart, die het seizoen bij PEC besloot als eerste doelman, veegde een aanbieding om zijn aflopende contract in Zwolle te verlengen van tafel.

Afgaande op wat de huidige keeper van Lech Poznan liet zien in het slotduel met Piast Gliwice, kan de club Van der Hart erg goed gebruiken. Matus Potnocky kwam uit zijn doel om Piotr Parzyszek van het scoren af te houden, maar de routinier was daarbij net iets te passief om de voormalige PEC Zwolle-spits de weg naar de winnende goal en de Poolse landstitel te versperren.