Volledig scherm
Mickey van der Hart. © BSR Agency

Van der Hart weg bij PEC: ‘Die buitenlandse kans kunnen wij hem niet bieden’

Mickey van der Hart vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. De 24-jarige doelman heeft besloten zijn aflopende contract in de Overijsselse hoofdstad niet te verlengen, omdat hij volgens technisch directeur Gerard Nijkamp naar het buitenland wil.

De buitenlandse wens van Van der Hart komt voor PEC Zwolle als een verrassing. ,,Maar gezien zijn leeftijd en ervaring schrik ik daar niet van”, zegt Nijkamp. ,,Die kans kunnen wij hem hier niet bieden. Dit besluit moeten we respecteren.”

Een nieuwe aanbieding voor Van der Hart bleef lang uit. Tot halverwege maart. Toen kreeg de goalie een nieuw contractvoorstel van PEC. Van der Hart, die na de winterstop onder trainer Jaap Stam is opgebloeid onder de Zwolse lat, gaat echter voor het buitenlandse avontuur en is na dit seizoen gratis af te halen.

Nijkamp kan dus aan de bak komende zomer. Niet alleen Van der Hart vertrekt, ook de ervaren Diederik Boer keert in het nieuwe seizoen niet terug bij PEC Zwolle. De reservekeeper uit Emmeloord, 38 jaar, zet een punt achter zijn loopbaan. De club gaat in de zomer ‘twee, misschien drie nieuwe keepers halen’, zegt Nijkamp. Over de toekomst van Mike Hauptmeijer, nu nog uitgeleend aan Achilles’29, wordt later beslist. De gehuurde Australiër Dean Bouzanis keert zoals bekend terug naar Melbourne FC. 

,,We hebben onze lijstjes klaar”, zegt Nijkamp. ,,Het is namelijk niet zo dat we ons blind hebben gestaard op de contractverlenging van Mickey.”