Mike van Duinen.
Volledig scherm
Mike van Duinen. © BSR_AGENCY

Van Duinen: ‘Vorig jaar maakte ik nog de winnende, maar 3-3 is ook goed’

,,Als je op het einde nog 3-3 maakt, mag je tevreden zijn met een puntje”, zei PEC Zwolle-aanvaller Mike van Duinen na het spectaculaire gelijkspel tegen FC Utrecht. 

De doelpuntenmaker - Van Duinen tekende na 27 minuten voor 1-1 - lachte bij de vergelijking met een jaar geleden, toen PEC thuis tegen FC Utrecht na een doelpuntrijk duel aan het langste eind trok (4-3). ,,Dat was ook al zo'n gekke wedstrijd. Alleen maakte ik toen nog wel de winnende”, vertelde de aanvaller. ,,Al is 3-3 ook een goed resultaat voor ons.”

Het nieuwe 5-3-2-systeem was ook voor Van Duinen een beetje wennen. PEC voetbalde vrijdagavond niet groots, maar bracht wel strijd. ,,Jouw collega’s zeiden al dat we hadden gestreden als een team, terwijl dat in de eerste helft van het seizoen misschien minder leek. Door het vuur gaan met elkaar, daar begint het mee.”

De ruimtes waren voorin klein, merkte Van Duinen. De sleutel lag volgens de Hagenees aan de flanken. ,,We zochten de ruimte, maar kwamen er niet altijd makkelijk doorheen. Maar met een balletje over de laatste lijn kun je ook een goal maken”, doelde Van Duinen op zijn gelijkmaker, na 27 minuten. Hij bracht PEC op 1-1 na een lange pass van Gustavo Hamer.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”