Een doorweekte Bram van Polen verlaat teleurgesteld het veld na de nederlaag tegen Feyenoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Een doorweekte Bram van Polen verlaat teleurgesteld het veld na de nederlaag tegen Feyenoord. © BSR Agency

Van Polen: ‘Drie goals tegen Feyenoord, dan moet je gewoon winnen of gelijkspelen’

De late 3-4 tegen Feyenoord kwam zondagavond aan als ‘een tikkie’, zei PEC-aanvoerder Bram van Polen na de doelpuntrijke nederlaag van de Zwollenaren.

Twee minuten voor tijd ging Pelle Clement in de fout, waarna Feyenoord via invaller Róbert Bozenik de drie punten veiligstelde in de stromende regen. ,,We stonden daar te kutten. Dat mag niet, dan moet je gewoon zorgen dat je een punt pakt. Pelle zat er net wel even doorheen, ja. Hij nam de schuld ook op zich in de kleedkamer. Dat vind ik te veel. Iedereen maakt zoiets wel een keer mee namelijk. Alleen heb ik liever dat het je overkomt als je 3-0 voorstaat.”

Drie keer scoren

De wedstrijd begon nog zo goed voor PEC, met een 2-0 voorsprong na elf minuten. Goals van Lennart Thy (strafschop) en Mike van Duinen. ,,Drie keer scoren tegen Feyenoord, dan moet je de wedstrijd winnen of op z’n minst gelijkspelen”, meende Van Polen. ,,Het feit dat we tegen deze ploeg drie doelpunten kunnen maken, is goed. Maar je mag er nooit vier tegen krijgen. Die foutjes moeten eruit.”