Volledig scherm
Dirk Marcellis is er dinsdag tegen FC Twente hoogstwaarschijnlijk weer bij. © pro shots

Van 't Schip kan in 'hectisch potje' kiezen uit Marcellis en Van den Berg

Kiest John van 't Schip dinsdagavond (18.30 uur) tegen FC Twente voor routine of de jeugd? De trainer van PEC Zwolle heeft op defensief vlak weer wat te kiezen.

Dirk Marcellis (30) ontbrak tegen Excelsior nog vanwege een spierblessure, maar behoort in Enschede zeer waarschijnlijk weer tot de wedstrijdselectie. ,,Het ziet er goed uit", zei Van 't Schip. De plek van Marcellis werd zaterdagavond nog verdienstelijk ingenomen door de 16-jarige Sepp van den Berg.

Wie van de twee dinsdag naast Philippe Sandler staat in het hart van de Zwolse verdediging, verandert niets aan de opdracht: drie punten pakken. Zeker na afgelopen weekeinde, waarin PEC Zwolle niet verder kwam dan 1-1 tegen Excelsior en de concurrenten voor de play-offs wel wonnen. FC Twente-uit is in de strijd om het Europese ticket dus cruciaal, bekende Van 't Schip. ,,We moeten bijblijven en resultaten gaan boeken, anders wordt het steeds moeilijker. De spanning is na afgelopen weekeinde alleen maar toegenomen."

Hectisch potje

Dat geldt niet alleen voor PEC Zwolle, maar ook voor FC Twente. De Tukkers staan laatste in de eredivisie, voelen de Jupiler League naderen en hebben de punten minstens zo hard nodig. ,,Het wordt een hectisch potje, maar dat zijn ook de wedstrijden die je graag wilt spelen. Je kunt het duel van morgen vergelijken met een finale."

PEC Zwolle verblijft, net als in aanloop naar Excelsior-thuis, in een hotel in Apeldoorn. Zondag mochten de spelers naar huis, naar hun eigen familie. ,,We moeten kijken hoe iedereen er na zaterdag mentaal voor staat, maar op het blessurevlak zijn er geen problemen bijgekomen. Spelers zijn moe, maar dat zijn die van FC Twente ook. Als je niet twee wedstrijden in vier dagen kunt spelen, alleen omdat je een beetje moe bent, dan zit er iets niet goed."

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis/Van den Berg, Sandler, Van Polen; Dekker, Thomas, Saymak; Namli, Parzyszek, Mokhtar.