Volledig scherm
Bram van Polen (rechts) en Darryl Lachman (links) beginnen voor het eerst dit seizoen niet in de basis bij hekkensluiter PEC Zwolle. © ANP Pro Shots

Van ’t Schip passeert Lachman en Van Polen; Ehizibue aanvoerder bij PEC

Darryl Lachman en Bram van Polen moeten in het belangrijke uitduel van PEC Zwolle met FC Groningen genoegen nemen met een plek op de bank. Door de reserverol van captain Van Polen, die ook niet helemaal okselfris uit de strijd met PSV kwam, is Kingsley Ehizibue aanvoerder in het hoge noorden.

Van Polen staat zijn plek links in de defensie af aan Kenneth Paal, die volledig is hersteld van een hamstringblessure en vorige week tegen PSV al sterk inviel. Lachman wordt na een paar povere optredens geslachtofferd en afgelost door Thomas Lam. Hij werd eerder deze week overgenomen van Nottingham Forest.

Tripaldelli

Ook nieuwelingen Gianluca Scamacca, Dean Bouzanis en Alessandro Tripaldelli zijn met PEC afgereisd naar Groningen. Waar spits Scamacca en doelman Bouzanis als reserve beginnen, behoort Tripaldelli nog niet tot de wedstrijdselectie. De linksback is nog niet speelgerechtigd. Ook Ruben Ligeon, die deze week aan moest sluiten bij Jong PEC Zwolle, behoort niet tot de kern.

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Van den Berg, Lam, Paal; Dekker, Genreau, Leemans; Namli, Van Duinen, Van Crooij.