Mustafa Saymak viert zijn tweede assist tegen ADO Den Haag met doelpuntenmaker Reza Ghoochannejhad. ,,Dit heb ik wel gemist: een echte bijdrage hebben. Misschien is dit ook wel waarvoor ik teruggehaald ben.”
Volledig scherm
PREMIUM
Mustafa Saymak viert zijn tweede assist tegen ADO Den Haag met doelpuntenmaker Reza Ghoochannejhad. ,,Dit heb ik wel gemist: een echte bijdrage hebben. Misschien is dit ook wel waarvoor ik teruggehaald ben.” © ANP Sport

Verloren zoon Mustafa Saymak laat PEC weer lachen: ‘Een echte bijdrage, dat heb ik wel gemist’

VIDEOHet voetbal was nog niet ouderwets in de kelderkraker tegen ADO Den Haag, maar Mustafa Saymak was dat wel. Als aanjager en aangever hielp hij PEC Zwolle aan broodnodige (doel)punten: 3-1. ,,Ik was onze Ruben Schaken vandaag.”

Mustafa Saymak wijst in de mixed-zone naar een Japanse verslaggever die teamgenoot Yuta Nakayama ondervraagt. ,,Ik dacht dat ik met Nĭ Hăo een woordje Japans sprak, maar dat blijkt Chinees, de taal van de aartsrivaal, te zijn”, grapt hij met een enorme grijns. De gulzige lach was gisteren terug bij Saymak en daar had hij alle reden toe. Nou, bijna alle reden dan. ,,Dit was nog geen PEC-voetbal. Na hun vroege goal dacht ik wel: we hebben niet het vertrouwen en de vorm om dit even om te draaien. We waren toen te voorspelbaar en speelden nog met teveel spanning.”