Volledig scherm
PREMIUM
Mustafa Saymak neemt tijdens het trainingskamp in Mijas het fototoestel van de fotograaf van ProShots over. Piotr Parzyszek kan er wel om lachen. ,,Mustafa Saymak heeft ook mooie humor. Die gooit echt alles eruit, zonder er bij na te denken", zei aanvoerder Bram van Polen van PEC Zwolle tijdens een rondetafelgesprek. © Marcel Bonte

Vliegangst bij PEC? 'Ik denk altijd: Als je gaat, dan ga je'

Tijdens een rondetafelgesprek in Mijas legden we PEC Zwolle-spelers Bram van Polen, Dirk Marcellis, Kingsley Ehizibue en Rick Dekker eens geen voetbalvragen voor, maar gingen we op zoek naar spelers met vliegangst, humor en nachtelijke escapades. ,,Dadelijk zitten we in de volgende vlog van Monica Geuze.”

Wie heeft de meeste vliegangst?

Marcellis: ,,In deze groep kan ik er niet echt één opnoemen. Toen ik bij PSV speelde, vlogen we veel. Timmy Simons had echt vliegangst. Bij het opstijgen en landen zat hij altijd voorovergebogen in zijn stoel, met zijn hoofd tussen zijn benen. Als we weer op de grond stonden, haalde hij opgelucht adem."
Van Polen: ,,Ach, ik denk ook: als je gaat, dan ga je. Daar kun je toch niet veel meer aan doen."
Ehizibue: ,,Maar echt leuk vind ik het niet hoor. Turbulentie moet niet te lang duren. Zoals toen we naar Zuid-Afrika vlogen."
Van Polen: ,,Tijdens de vlucht naar Spanje ging het vliegtuig ineens naar beneden. Ik zat op een gegeven moment naast Brent, onze videoanalist..."
Marcellis: ,,Haha, die zat daar niet heel lekker nee. Ik heb Brent dit trainingskamp wel écht leren kennen. Je krijgt toch de tijd om iemand eens wat uitgebreider te spreken."
Dekker: ,,De spelers kennen elkaar natuurlijk door en door. We trekken zó veel met elkaar op. Van ons kaartgroepje weet ik alles."
Van Polen: ,,Met de jongens in de selectie heb ik een hechtere band dan met mijn vriendengroep. Die spreek ik een keer in de zoveel tijd. Maar de spelers zie je elke dag. We weten ook persoonlijke dingen van elkaar, als het thuis even wat minder gaat bijvoorbeeld. We hebben met z'n allen voor een groot deel toch hetzelfde leven, dan begrijp je elkaar goed."