PEC Zwolle-fans kunnen hun seizoenkaarten verlengen, zonder dat ze weten of ze straks wedstrijden mogen bezoek. De club legt supporters voor de gemiste duels de voorbije maanden drie keuzes voor: geen compensatie, de compensatie doneren of een daarvoor een voucher ontvangen.
Volledig scherm
PEC Zwolle-fans kunnen hun seizoenkaarten verlengen, zonder dat ze weten of ze straks wedstrijden mogen bezoek. De club legt supporters voor de gemiste duels de voorbije maanden drie keuzes voor: geen compensatie, de compensatie doneren of een daarvoor een voucher ontvangen. © ANP Sport

Voucher, donatie of geen compensatie: PEC Zwolle-voorzitter roept fans op af te zien van tegemoetkoming

POLLSeizoenkaarthouders van PEC Zwolle hebben de mogelijkheid gekregen om de compensatie voor de vijf gemiste thuisduels te laten schieten, te doneren aan de maatschappelijke stichting van de club of in de vorm van een voucher te ontvangen. Voorzitter Adriaan Visser roept op: ‘Zie af van verdere tegemoetkoming.’

,,Inmiddels hebben we de gevolgen van de coronacrisis voor PEC Zwolle zo goed mogelijk in kaart gebracht”, lezen supporters in een ‘persoonlijke brief’ van club en voorzitter. ,,Net zoals de andere Eredivisieclubs daalt onze begroting naar het niveau van enkele seizoenen terug en mogelijk nog verder mochten we langere tijd zonder publiek moeten spelen. Om zo snel als mogelijk weer vooruit te kijken naar het nieuwe, hechten wij er waarde aan eerst het afgelopen seizoen goed af te ronden.”

Financiële nood

Volgens Visser lopen fans met een jaarkaart door de uitbraak van het coronavirus en het voortijdig beëindigde seizoen vijf van gemiddeld zeven gratis wedstrijden per seizoen mis. De eredivisionist berekende al twee miljoen euro minder aan sponsorgelden binnen te harken. 

Om de begroting niet verder terug te hoeven schroeven, is de loyaliteit van PEC-supporters, die mogelijk komend seizoen ook geen wedstrijden kunnen bezoeken, cruciaal. Dat benadrukt Visser met een dringende oproep. ,,Zie af van verdere tegemoetkoming. Op deze manier draag jij bij aan de continuïteit van onze mooie club.”

Supporters van PEC krijgen tot 1 juni om een keuze te maken. Als de club geen voorkeur ontvangt, wordt de betreffende stadionbezoeker niet tegemoetgekomen. De compensatie kan ook gedoneerd woorden aan PEC Zwolle United, de maatschappelijke stichting van PEC of omgezet worden in vrijkaarten voor thuiswedstrijden. Die voucher is twee jaar geldig.

Poll

Ik ben supporter van PEC Zwolle en:

Ik ben supporter van PEC Zwolle en:

 • Hoef geen compensatie voor gemiste wedstrijden dit seizoen (76%)
 • Wil dat mijn tegemoetkoming, ter waarde van 20% van mijn seizoenskaart, in PEC Zwolle United gestoken wordt (5%)
 • Ontvang graag de tegemoetkoming in de vorm van een voucher met twee vrijkaarten voor thuiswedstrijd(en) naar keuze (excl. topwedstrijden) (20%)
749 stemmen

Ook acties in Deventer en Enschede

PEC Zwolle is niet de enige club in de regio die fans oproept tot steun in deze moeilijke tijden. Ook aartsrivaal Go Ahead Eagles en FC Twente deden een beroep op de achterban om het hoofd boven water te houden. In Deventer was dit een groot succes: de club verkocht nog nooit zoveel seizoenkaarten in de eerste week.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.