Volledig scherm
Sharon Bruinenberg. © Lute Bruinenberg

Vrouwen PEC Zwolle halen nieuwe spits, Bruinenberg vertrekt

Bonita Theunissen speelt komend seizoen voor de vrouwentak van PEC Zwolle. De aanvalster werd afgelopen jaar nog topscorer bij Achilles'29. Daartegenover staat het vertrek van Sharon Bruinenberg.

Bruinenberg zet een punt achter haar topsportcarrière, zo maakt ze bekend op haar Facebook-pagina. Het is nog niet bekend waar de voetbalster komend seizoen speelt. Bruinenberg spreekt over een carrière 'met heel veel hoogtepunten en helaas één erg dieptepunt'. Daarmee doelt de Steenwijkse op de zware blessure die ze opliep in november 2016. Bruinenberg brak haar enkel, kuitbeen en scheenbeen.

Theunissen is de eerste aanwinst van de vrouwen van PEC Zwolle. Ze tekent in de Overijsselse hoofdstad voor één seizoen.

  1. Supporters PEC Zwolle woest na verplaatsen Ajax-uit: ‘Hoe leg je dit uit aan al die gezinnen?’
    Video

    Supporters PEC Zwolle woest na verplaat­sen Ajax-uit: ‘Hoe leg je dit uit aan al die gezinnen?’

    Freddy Eikelboom is als voorzitter van de supportersclub van PEC Zwolle witheet van woede over het besluit van voetbalbond KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdagavond 13 maart. En dan ook nog eens op het ondoenlijke tijdstip van 18.30 uur. ,,Los wat dit sportief voor PEC Zwolle betekent, is dit een ramp voor supporters. Aan Jan met de pet wordt in voetballand weer eens niet gedacht.”