Volledig scherm
Babiche Roof verlaat PEC Zwolle na twee seizoenen vanwege gelukkige omstandigheden. © BSR Agency/Soccrates

Vrouwen PEC Zwolle raken boegbeeld Babiche Roof kwijt

VROUWENVOETBALPEC Zwolle Vrouwen moet het komend seizoen stellen zonder Babiche Roof. De aanvoerder van de bekerfinalist (25) stopt per direct vanwege zwangerschap.

Roof speelde voor FC Utrecht, Ajax en Telstar, maar maakte de laatste twee seizoenen vooral indruk bij PEC Zwolle. Ze was goed voor 34 doelpunten, speelde met PEC twee keer in de kampioenspoule en leidde haar team naar de bekerfinale, die ongelukkig verloren ging tegen Ajax (1-2).

Nu verwacht Roof, die tevens werkzaam is als fysiotherapeute, samen met haar vriend haar eerste kind. ,,Na de bekerfinale heb ik mijn teamgenoten in de bus op de hoogte gebracht. Natuurlijk was iedereen heel blij voor me, maar uiteraard vonden zij het ook heel jammer. Na de bekerfinale was ik zelf ook heel emotioneel, mede omdat ik toen al bijna drie maanden zwanger was en wist dat dit mijn laatste wedstrijd zou zijn.”

Enthousiast

Roof is positief over haar Zwolse jaren. ,,In Zwolle heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Het jonge, enthousiaste team, de trainersstaf en iedereen die bij het vrouwenteam betrokken was hebben een hele positieve indruk op mij achtergelaten. Deze jaren had ik zeker niet willen missen.”

Of de punt achter haar loopbaan ooit een komma wordt, weet Roof nu nog niet. ,,Zeg nooit nooit. PEC Zwolle heeft al wel gezegd dat de deur voor mij altijd open zal blijven staan. Dat zie ik als een heel groot compliment en getuigt van veel respect.’’