Volledig scherm
Iliass Bel Hassani (l) staat een half na zijn komst alweer voor een vertrek bij PEC Zwolle. De middenvelder onderhandelt met een buitenlandse club en ontbreekt donderdag op de training. © BSR Agency

Wegen Bel Hassani en PEC scheiden na half jaar; middenvelder onderhandelt met buitenlandse club

Iliass Bel Hassani gaat PEC Zwolle hoogstwaarschijnlijk na een half jaar alweer verlaten. De middenvelder, in juli overgenomen van AZ, onderhandelt met een buitenlandse club en ontbreekt daardoor donderdagmorgen op de training van de eredivisionist.

PEC meldt donderdagmorgen op de sociale kanalen dat het de 27-jarige spelmaker toestemming heeft gegeven om een deal te sluiten met een club over de grens. Daarmee is Bel Hassani hard op weg naar zijn eerste buitenlandse avontuur. Om welke club het gaat, wordt niet vermeld.

De aanvallende middenvelder brak door bij Sparta, dwong na een sterke periode bij Heracles een toptransfer naar AZ af, maar kon in Alkmaar zelden aan de verwachtingen voldoen. Nadat hij vorig jaar al werd uitgeleend aan FC Groningen, werd Bel Hassani in juli bij PEC herenigd met trainer John Stegeman. 

Hoewel hij voor de winterstop vijf keer trefzeker was voor PEC, vond de behendige linkspoot zich na een blessure de voorbije maanden terug als reserve. De perspectieven worden er met de komst van controlerende middenvelder Rico Strieder ook niet rooskleuriger op voor Bel Hassani, die tot medio 2021 vastligt in Zwolle.