Volledig scherm
PEC-speler Django Warmerdam © Pro Shots

Wegvallen Warmerdam tegenvaller voor PEC Zwolle

ZWOLLE – PEC Zwolle moet het zondag tegen Feyenoord vrijwel zeker doen zonder Django Warmerdam. De middenvelder meldde zich vrijdag met een slokdarmontsteking af bij trainer Ron Jans voor de besloten training.

,,Een tegenvaller’’, erkende Jans. ,,Ik ken de kwaal niet en het is richting zondag afwachten hoe het verder gaat.’’ De kans lijkt nihil dat de zieke Warmerdam kan spelen. Een strop voor PEC Zwolle, waar de Ajax-huurling de laatste weken aan een sterke reeks bezig was. Het ligt voor de hand dat Jans nu een plekje inruimt voor Wout Brama en Wouter Marinus.

Geroutineerde blok
PEC Zwolle trainde vrijdag besloten, net als eerder dit seizoen voor de wedstrijden tegen Heerenveen (1-0 verlies) en FC Utrecht (1-1). Jans wenste Feyenoord in de aanloop naar het duel in De Kuip – waar PEC alleen in 1987 een keer met 0-1 wist te winnen dankzij een treffer van Peter van der Waart - niet wijzer te maken en werkt aan een nieuw konijn uit de hoge hoed. De kans is groot dat PEC Zwolle met vijf verdedigers gaat acteren. Da betekent dat Dirk Marcellis na een blessure terugkeert in de ploeg. Voor de defensie moet het geroutineerde blok Wout Brama en Danny Holla voor stabiliteit zorgen. Queensy Menig is de enige spits.

,,We gaan iets anders doen, maar hoe we ook gaan spelen, Feyenoord-uit is altijd een hele kluif’’, wist ook Jans. Het goede nieuws voor PEC: Geen enkele eredivisietrainer won meer duels van Feyenoord dan PEC-coach Jans: negen (waarvan drie in de Kuip). ,,Maar ik heb er ook genoeg verloren’’, weigerde Jans met het hoofd in de wolken te gaan verdwijnen vanwege de positieve statistiek.

PEC Zwolle mist tegen Feyenoord in ieder geval de geblesseerden Youness Mokhtar (lies), Stef Nijland (hamstring), Rick Dekker (knie).

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Saymak, Holla, Brama; Marinus; Menig.