Volledig scherm
Lennart Thy (r) viert zijn winnende goal in het restant tegen FC Groningen met de andere clubtopscorer van PEC Zwolle, Vito van Crooij. De aanvallers eindigden dit seizoen met 9 doelpunten. © VI Images

Winteraankoop Thy achterhaalt Van Crooij als clubtopscorer PEC Zwolle

Met een fraaie eindsprint heeft Lennart Thy zich gekroond tot clubtopscorer van PEC Zwolle. De Duitse spits deelt die titel met Vito van Crooij, die een heel seizoen nodig had om negen keer tot scoren te komen.

De topscorerstitel bij PEC Zwolle was dit seizoen maandenlang een nek-aan-nek-race tussen Van Crooij en Mike van Duinen. De productie van de recordaankoop stokte in de laatste maanden, ook omdat Van Duinen een paar keer werd gepasseerd. Van Crooij ging vervolgens alleen aan kop. 

De vleugelspits werd uiteindelijk alsnog achterhaald. Niet door Van Duinen maar door Thy, de winteraankoop die met zes doelpunten in de laatste zes eredivisieduels net als Van Crooij op 9 treffers eindigde. Geen enkele speler eindigde in het zwakke eredivisieseizoen van PEC in de dubbele cijfers. 

Thy en Van Crooij lossen Mustafa Saymak af. De aanvallende middenvelder maakte als clubtopscorer van PEC met 11 doelpunten vorig jaar transfervrij de overstap naar het Turkse Rizespor.