SC Heerenveen-doelman Xavier Mous toont zijn emotie, nadat hij eerder dit seizoen met 1-0 won van PEC Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
SC Heerenveen-doelman Xavier Mous toont zijn emotie, nadat hij eerder dit seizoen met 1-0 won van PEC Zwolle. © Pro Shots / Niels Boersema

Xavier Mous is blij dat hij bij SC Heerenveen keept en niet in Zwolle: ‘Het wordt heel moeilijk voor PEC’

Doelman Xavier Mous (26) treft zaterdag met SC Heerenveen de club die zijn contract afgelopen seizoen niet verlengde. Maar leedvermaak dat uitgerekend zijn oude werkgever laatste staat in de eredivisie, heeft de oud-goalie van PEC allerminst. ,,Zo’n rampseizoen gun je niemand en al helemaal niet jongens als Bram van Polen en Pelle Clement.” Een gesprek over zijn gevoel, dat de laatste weken alle kanten opvliegt.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.