Mark Bruintjes, aanvoerder van Jong PEC Zwolle, kan net als zes teamgenoten op zoek naar een nieuwe club.
Volledig scherm
Mark Bruintjes, aanvoerder van Jong PEC Zwolle, kan net als zes teamgenoten op zoek naar een nieuwe club. © ProShots

Zevental beloften PEC Zwolle mag op zoek naar nieuwe club

PEC Zwolle zwaait na dit seizoen zeven beloften uit. Onder hen aanvoerder Mark Bruintjes en verdediger Sander van Looy. Shaquile Woudstra en Rogier Benschop mogen nog hopen op een contract en een plek in de A-selectie.

Naast Bruintjes en Van Looy, die dit seizoen hun opwachting maakten op bezoek bij ADO Den Haag, hebben ook beloften Pim ten Have, Jochem van Putten, Steijn van Ark, Joep Jansman en Kaan Tanriver te horen gekregen dat voor hen toekomst meer is bij PEC Zwolle. Het zevental kan op zoek naar een nieuwe club.

Voor Woudstra en Benschop ligt wellicht nog wel promotie in het verschieten. De beloften trainen regelmatig mee met de hoofdmacht en clubleiding en staf bekijken de komende weken nog of de backs daar komend seizoen onderdeel van uit zullen maken. In dat geval zal hen een contractvoorstel gedaan worden.

Swart en Schet

Bas van Wijnen, die beschikt over een doorlopend contract, krijgt in de voorbereiding mogelijk een nieuwe kans in de selectie. Joran Swart en Jairo Schet spelen ook komend seizoen voor Jong PEC Zwolle. Zij krijgen gezelschap van Kevin Reimink, die als doelman wordt overgeheveld naar de beloftenploeg.

Keeper Mike Hauptmeijer liet eerder al doorschemeren met de club in gesprek te zijn over een nieuw contract, waarna hij zeer waarschijnlijk verhuurd zal worden aan een club uit de eerste divisie. 

Trainer

Jong PEC Zwolle kan de komende weken beslag leggen op de titel en de beker van de reserveploegen. De verwachting is dat het tweede elftal ook komend seizoen 'gewoon' deel uitmaakt van de reservecompetitie. Bij een overwinning op Roda JC maandag promoveert de ploeg van Albert van der Haar naar groep A. Omdat het clubicoon een nieuwe functie ambieert, krijgt Jong PEC komend seizoen ook een nieuwe trainer. 

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”