Volledig scherm
© knvb

‘Zwolle’ en ‘Deventer’ werken goed samen bij Jong Oranje

ZWOLLE - Art Langeler woont in Zwolle en was trainer van FC Zwolle, het huidige PEC. Paul Bosvelt woont in Deventer en was speler en assistent-trainer van Go Ahead Eagles. Beiden zijn 46 jaar en werken prettig samen bij Jong Oranje.


Het is een mooi voorbeeld van hoe kat en hond prima samen kunnen in de aanloop naar de IJsselderby, die dit seizoen nieuw leven wordt ingeblazen. PEC en Go Ahead spelen op 30 oktober in Zwolle tegen elkaar (aftrap 12.30 uur).
Langeler, die bij Jong Oranje de opvolger is van Fred Grim, staat voor de schier onmogelijke taak om Jong Oranje naar het jeugd-EK van 2017 in Polen te loodsen. Daarbij wordt hij ondersteund door assistent Bosvelt. Jong Oranje speelt vanavond in Alkmaar tegen Jong Turkije en dinsdag op Cyprus. Beide wedstrijden moeten gewonnen worden om een kans op de play-offs te houden.

Achterhoek
Langeler stelt dat de samenwerking met Bosvelt hem ‘heel erg goed’ bevalt. „Met hem vorm ik een soorgelijke combinatie als met Jaap Stam bij FC Zwolle. Paul heeft ook ervaring als topvoetballer. We kunnen goed met elkaar overweg.” Daarbij kan worden aangetekend dat beiden afkomstig zijn uit de Achterhoek. Langeler kwam ter wereld in Lochem, Bosvelt zag in Doetinchem het levenslicht en groeide op in Doesburg.