Volledig scherm
Kingsley Ehizibue ondergaat medische tests bij FC Köln. Een vertrek van de verdediger van PEC is aanstaande. © BSR Agency

Zwollenaar Kingsley Ehizibue ondergaat medische keuring bij FC Köln

De transfer van Kingsley Ehizibue naar FC Köln nadert zijn voltooiing. De 24-jarige rechtsback van PEC Zwolle ondergaat vrijdag de medische keuring bij de Duitse club die naar de Bundesliga is gepromoveerd. 

Nadat beide clubs eerder deze maand al een akkoord bereikten, is ook Kingsley Ehizibue dichtbij een vergelijk met FC Köln. Terwijl de verdediger op vakantie was, opende zijn management de onderhandelingen met de kampioen van de tweede Bundesliga. Een complete deal is inmiddels aanstaande, al moeten nog wel de nodige plooien gladgestreken worden.

Ehizibue bracht vorige maand al een bezoek aan de wedstrijd van FC Köln tegen Darmstadt. De door PEC opgeleide vleugelverdediger werd geboren in Duitsland, heeft Nigeriaanse roots en groeide op in Zwolle, waar hij - ook door zijn betrokkenheid bij maatschappelijke projecten van de club - heel populair is geworden. Ehizibue liet eerder al doorschemeren de Bundesliga als ideale vervolgbestemming te zien.

Eerder dit jaar was hij nog een handtekening verwijderd van een transfer naar Genoa. Ehizibue had de medische keuring in Italië al doorstaan, maar volgde naar eigen zeggen uiteindelijk zijn hart en besloot het seizoen bij PEC af te maken. Voor de Zwolse club debuteerde hij in 2014 in het bekertoernooi en speelde hij nadien 125 eredivisieduels. Ehizibue gaat zijn laatste contractjaar in, waardoor PEC deze zomer nog een mooie transfersom kan overhouden aan de verkoop van het jeugdexponent dat dit seizoen goed was voor 7 assists.