Podcast Het Ronde Huis
Volledig scherm
Podcast Het Ronde Huis © De Stentor/Dagmar Heikens

Occulte rituelen, seks en de elite: mysteries Ronde Huis in Nunspeet onderzocht in nieuwe podcast

PodcastIn de bossen op de Veluwe, vlak bij het dorp Nunspeet, ligt een grote, open plek omringd door bomen. Op deze plek stond een rond huis, of beter gezegd hét Ronde Huis. Het werd gebouwd in 1906 door Frank van Vloten en 60 jaar later afgebroken door Staatsbosbeheer. Hoewel het huis er niet meer staat, gaan er wilde geruchten rond over de plek, het huis en de eigenaar.  Was het Ronde Huis in Nunspeet een horrorhuis waar kinderen op rituele wijze werden vermoord? 

10 reacties

 • E. Hetebrij

  5 maanden geleden
  @lou: het boek (van Jacob Vis) wordt door LM Hendrikx aangeraden. En door mij ook. Waarom alle tekst uit zijn verband trekken. Nergens goed voor.
 • lou rempt

  5 maanden geleden
  Wat wordt er dan eigenlijk door de heer Vis ''absoluut aangeraden''?
 • E. Hetebrij

  5 maanden geleden
  gelooft er niemand meer in sprookjes voor de winteravonden?
 • L.B. Hubeek

  5 maanden geleden
  Die naakte jonge vrouw was ook nog van Indisch, Indonesische afkomst en dat maakt mij helemáál kwaad. Vanuit de koloniën. Wat een weerzinwekkende mensen. Om van te kotsen. Bah !
 • E Badenbroek

  5 maanden geleden
  @Lou Rempt, met welke reden als ik vragen mag? Als ik u begrijp dan zou iedereen aangifte moeten doen als er maar iets wordt gezegd wat misschien tegen de waarheid in druist.
 1. Luister hier naar alle afleveringen van podcast De moord op de duivenmelker

  Luister hier naar alle afleverin­gen van podcast De moord op de duivenmel­ker

  Henk Gerritsen leefde voor de duivensport. Maar het werd uiteindelijk zijn dood. Op maandagavond 30 maart 1998 werd de duivenmelker uit Wenum Wiesel bij Apeldoorn dood gevonden in zijn slaapkamer, met drie kogels in zijn borst. De zaak werd nooit opgelost. Caspar van Oirschot en Berendien Tetelepta duiken in de nooit opgeloste moordzaak én in de duivenwereld, en ontdekken al snel dat het geen omgeving is met uitsluitend lieve opa’s die bij het duivenhok wachten op hun terugkerende vogel. Het is er één van grote sommen geld, fraude en criminaliteit. Alle afleveringen van deze podcast verschijnen zaterdag 19 februari en zijn een productie van het AD en aangesloten regiokranten.