PODCAST

AD Voetbal podcast

Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit. Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform.

AFLEVERINGEN

'Het wordt tijd een actieplan tegen supportersgeweld'

Seizoen 4 - Aflevering 210
Het voetbalseizoen 2021-2022 is ten einde. De meeste voetballers kunnen genieten van een vakantie. De internationals spelen nog in de Nations League. In de laatste AD Voetbalpodcast van dit seizoen bespreekt Etienne Verhoeff met Sjoerd Mossou wie de winnaars en verliezers zijn van het seizoen. Wie waren de beste ploegen en coaches van het seizoen? ,,Je kunt niet om Ajax heen, want dat is kampioen geworden. Maar daaromheen zitten nog ploegen als Feyenoord, Go Ahead Eagles, NEC en RKC die het geweldig hebben gedaan. Deel 386 van Het Sprookje van Waalwijk voltrok zich. Bij die jaarlijkse trainersverkiezing van het jaar roepen sommige mensen dat Oosting het bij RKC knapper heeft gedaan  dan Ten Hag bij Ajax. Maar dat is geen vergelijking. De druk en het moeten is bij Ajax veel groter.” Bij de topclubs lijkt er veel te gaan veranderen deze zomer. Feyenoord moet een aantal spelers verkopen om door te kunnen ontwikkelen. Ajax heeft een nieuwe trainer, nieuwe technische leiding en ook spelers die vertrekken. En in Eindhoven wordt ook aan spelers getrokken, onder wie Cody Gakpo. ,,PSV heeft wel een verhaal naar Gakpo en andere spelers om te blijven. Bij Ajax gaat er veel veranderen, dus dit is voor de Eindhovenaren misschien wel de kans om kampioen te worden. Bovendien komt er nog een WK aan waar die voetballers willen spelen. Gakpo speelt bij PSV in ieder geval elke week.” Ook het supportersgeweld dit seizoen komt aan bod in deze Voetbalpodcast. ,,Er moet nu wel iets gebeuren tegen supportersgeweld. Het is echt een probleem aan het worden. We hebben altijd gezegd dat je veilig naar het voetbal kan in Nederland. Maar er moet een actieplan komen en een strategie tegen dat geweld.”
30-05-2022 | 24 min

'Op de trainerscursus kan er wel iets terugkomen van ADO-Excelsior'

Seizoen 4 - Aflevering 209
Strafschoppen beslissen een krankzinnig duel in Den Haag. AZ gaat Europa in. De lessen van de Champions League finale voor Oranje. Het geheim van Ancelotti en Slot moet weer opnieuw gaan bouwen. Het komt voorbij in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het met Mikos Gouka en Maarten Wijffels. 'ADO Den Haag-Excelsior geloof je bijna niet als je het niet gezien hebt. Twaalf minuten voor tijd staat ADO nog met 3-0 voor', begint Gouka. ‘Maar ik wil het niet negatief aanvliegen, maar deze twee ploegen hebben allebei niets in de eredivisie te zoeken als je zoveel kansen en goals weggeeft. Er komt nog een zomer aan, waarin veel spelers beschikbaar komen. Dan moet er wel heel wat bij komen aan nieuwe spelers voor Excelsior. Het belangrijkste is dat ze Dallinga weten te behouden.’ Maarten Wijffels zat zaterdagavond in de chaos in Parijs. Al zat hij op tijd in het stadion voor de Champions League finale. ‘In het stadion was niets te merken van de chaos of paniek. We kregen op de perstribune wel de beelden van buiten te zien, maar je krijgt er in zo’n groot stadion weinig van mee. Na afloop was ik wel blij dat ik het stadion uitliep tussen de Madrid supporters. Die waren in een goede  stemming.’ Gouka: ‘Ik vond het wel een leuke finale om te zien. En toen Ajax een paar geleden daar huishield riep iedereen dat het niet meer kon bij Madrid. Er stonden zaterdag zeven spelers in het veld die toen in Bernabeu verloren. Dat vind ik wel knap. Die ploeg is opgeleefd onder Ancelotti.’ Wat betekent het spelbeeld van die Europese finales voor het spel van Oranje? Jerdy Schouten bij Oranje en de renovatie van Feyenoord. Het komt allemaal voorbij in de podcast. Beluister hem nu via AD.nl, de AD App en jouw favoriete podcastplatform.
29-05-2022 | 43 min

‘AZ haalt er niet het maximale uit dit seizoen.'

Seizoen 4 - Aflevering 208
Het is het weekend van de finales. De Champions League finale. De finale om het laatste Europese ticket en de finale om promotie naar de Eredivisie. Het komt allemaal aan bod in een nieuwe AD Voetbalpodcast met Etienne Verhoeff en Johan Inan. Vitesse won de eerste van twee duels met AZ met 2-1. Inzet is een plek in de voorronde Conference Leaugue. ‘AZ haalt er niet het maximale uit dit seizoen', stelt Inan. 'Ik heb het gevoel dat ze stilstaan. Spelers als  Hatzidiakos moet je doorselecteren. Ik krijg daar geen betrouwbaar gevoel bij. Ze zullen in Alkmaar de selectie en trainer eens goed moeten analyseren.’ Bij tegenstander Vitesse viel Openda weer positief op. Maar is hij rijp voor een stapje hogerop in Nederland? Openda geschikt voor de top? ‘Die is snel he. Dat is echt niet normaal. Hij gaat weg bij Vitesse. Maar ik vind hem wel echt een counterspeler. Bij Feyenoord en Ajax heb je aanvallers nodig die handig zijn in de kleine ruimte, want die staan hoog. Maar bij een club als FC Twente zou hij passen. Openda moet de hele helft voor zich hebben en dan pikt hij zijn goals mee.’ In Parijs staat de finale van de Champions League op het programma. Real Madrid tegen Liverpool. Maarten Wijffels is voor AD Sportwereld in de Franse hoofdstad. ‘Ze verwachten 60.000 Liverpoolsupporters bij de finale der finales. Groter ga je ze niet krijgen.’ In de voorbereiding op dat duel ging Wijffels ook naar Liverpool bij de mediadag. ‘Het was opvallend ontspannen bij de Engelsen. Iedereen riep ook dat je een finale moet leren spelen. Het is voor Liverpool de derde finale. Een keer verloren, een keer winst en nu tegen Real Madrid. Die ervaring nemen ze mee.’ Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete platform.
26-05-2022 | 24 min

'Door Conference League is nieuw geloof in Feyenoord ontstaan’

Seizoen 4 - Aflevering 207
Feyenoord slaagde er niet in de eerste Conference League te winnen. In de finale was AS Roma met 1-0 te sterk. In de AD Voetbalpodcast praat Etienne Verhoeff na over dat duel met Sjoerd Mossou en Mikos Gouka, beiden zitten in Tirana. En ze kijken ook naar de toekomst van Feyenoord. De lessen van de Conference League. ‘De finale was een typische anticlimax wedstrijd', blikt Mososu terug op het duel. 'De opbouw is een polonaise van euforie en dan paf is het voorbij. In een finale moet je top zijn al team. Een aantal spelers van Feyenoord haalden niet hun niveau.’ De voorspelling van Mourinho aan zijn spelers kwam uit. Bij een voorsprong zou AS Roma het niet meer weggeven. Feyenoord moest genoegen nemen met een tweede plaats. Toch is er wel genoeg om mee te nemen richting de toekomst en de transferzomer. Moet je verder met deze spelersgroep of is het tijd voor vernieuwing? ‘In 2017 stond Martin van Geel na het landskampioenschap klaar met een nieuw contract voor de spelers', vergelijkt Gouka de situatie met nu. 'Alleen je moet ervoor oppassen voetballers een contract te geven uit dankbaarheid voor wat ze hebben gedaan. Soms moet je ook denken: ze hebben ons goed geholpen, maar we kijken verder. Een leuk seizoen bij Feyenoord moet niet resulteren in een contract voor vier jaar. Om er vervolgens achter te komen dat hij zijn beste jaar heeft gehad.’ 'Ik denk wel dat het nodig is om lat komend seizoen wat hoger proberen te leggen', vult Mossou aan. 'In de breedte houdt het niet over. Dat zag je in deze finale. Als je Slot het gereedschap wilt geven om een nieuwe stap te zetten, moet je doorselecteren.’ Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplayer.
25-05-2022 | 22 min

'Aftellen naar het laatste uitje van het seizoen voor Feyenoord'

Seizoen 4 - Aflevering 206
Met een fitte selectie is Feyenoord klaar voor de finale van de Conference League. In Tirana is AS Roma de tegenstander. En de hoofdstad van Albanie loopt vol met fans van beide teams. Etienne Verhoeff bespreekt de sfeer, maar ook de sportieve kanten met Mikos Gouka in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Justin Bijlow gaat vanavond starten tegen AS Roma. En daarmee is iedereen fit, tot grote trots van Slot bij de persconferentie. 'Feyenoord heeft vakwerk geleverd dat de spelers nog fit zijn in deze fase', beschouwt Gouka. 'Slot heeft ze laten wennen aan het ritme van twee wedstrijden in de week. Als moet ik er wel bij zeggen dat ze bij AS Roma ook allemaal fit zijn. Maar die selecties zijn wat groter. Wat Feyenoord heeft gepresteerd op fysiek vlak is wel een oorkonde waard.' De selectie van AS Roma is niet alleen groter. Hij is kwalitatief veel breder dan die van de Rotterdammers. 'Slot gebruikt een speler of 14, 15 van de 23. Daar komt Sandler binnenkort bij. Die heeft lang de tijd nodig om fit te worden. Maar als die volgend jaar erbij komt dan wordt het echt een sensatie. Als je die ziet trainen en hoort coachen, dan belooft dat wat.’ Verder bespreken ze de sfeer in Tirana, de fenomeen Mourinho en vertelt Marijn Abbenhuijs over Excelsior-ADO Den Haag. Inzet van dat duel is een plek in d eredivisie. Beluister de podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.
24-05-2022 | 30 min

'Manchester City en Liverpool zijn twee superteams'

Seizoen 4 - Aflevering 204
De ontknoping in Engeland van de Premier League. De noodzaak van een scorende spits. De Keuken Kampioen Divisie spannender dan Eredivisie volgend seizoen? En strooien met miljoen om spelers te behouden. Het komt aan bod in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het aan de hand van vier stellingen met Maarten Wijffels en Johan Inan. In Engeland was het spannend tot de laatste dag. Manchester City werd gekroond tot kampioen. Een mooi moment om toch te stoppen na deze ontsnapping? Wijffels: ‘Nee, Guardiola moet nog blijven bij City en de club de eerste Champions League bezorgen. Er zijn in Engeland twee fantastische ploegen die elkaar tot het uiterste uitdagen. Dit zijn superteams.’ ‘Het had wel gepast in het seizoen van City als ze sneuvelden in de titelstrijd', reageert Inan. 'Zoals in de Champions League tegen Real Madrid. Maar in vijf minuten drie doelpunten en alles stond weer op de kop.’ In de podcast komt ook het megacontract van Mbappe aan bod in Parijs. 'Ik vind het teleurstellend dat Mbappe bij PSG blijft', zegt Maarten Wijffels. 'Ik had de hoop dat hij voor Spanje zou kiezen. De Spaanse competitie is een prachtig. Die verdient het om een upgrade te krijgen met spelers als Haaland en Mbappe. Iedere liefhebber hoopt dat het niets wordt met PSG en dan blijft Mbappe daar. Ik ben er gewoon pissig over.’  De strijd om het laatste Europese ticket gaat tussen Vitesse en AZ. De strijd om promotie tussen ADO Den Haag en Excelsior. 'Ik heb zaterdag naar Dallinga gekeken en wat een goede goal maakte die zeg', zegt Johan Inan. 'Ik kreeg daar een beetje Huntelaar of Van Nistelrooij gevoel bij.' Wijffels: 'Dallinga kan je wel vergelijken met Huntelaar bij AGOVV. Maar als je komend seizoen in de KKD speelt, dan moet je Muhren halen he. Dat is een echte eerste divisie spits.' 'Of Verheydt', vult Inan aan. 'Dallinga zal wel naar de subtop in Nederland gaan komend seizoen.' En ze bespreken de goal van Mario Balotelli in Turkije. Deze kan je terugzien op de site van het AD: https://www.ad.nl/buitenlands-voetbal/mario-balotelli-sluit-goed-seizoen-in-turkije-in-stijl-af-wereldgoal-na-acht-scharen-en-rabona~a214c1cba/ Beluister de podcast via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplayer.
22-05-2022 | 43 min

'De mensen van NAC, PEC, Cambuur hebben Feyenoord in gang getrokken'

Seizoen 4 - Aflevering 203
Feyenoord bereidt zich in Lagos voor de finale van de Conference League. Ondertussen strijden Heerenveen, AZ, Vitesse en FC Utrecht om een plek in dat toernooi komend seizoen en een Nederlander maakt WK-debuut. In de AD Voetbalpodcast bespreekt Etienne Verhoeff het met Mikos Gouka die in Portugal zit. 'Het is veel lachen en ontspannen', omschrijft Gouka de eerste trainingsdagen van de Rotterdammers in Lagos, 'Alles is met het idee dat die finale eraan komt. Niet veel spelers van Nederlandse clubs maken een Europese finale mee. Dat nemen ze toch mee op hun CV. Maar hoeveel mensen in de huidige organisatie hebben ervaring met het spelen van een Europese finale? Bijna niemand. Het zijn, zonder cynisch te doen, mensen van NAC, PEC en Cambuur die Feyenoord in gang hebben gekregen.' Verder bespreken ze blessuregevallen van de laatste weken. Zoals Bijlow en Malacia en hoe zou Mourinho Feyenoord kunnen aanpakken. En het gaat over de nederlaag van AZ bij Heerenveen en de zege van Utrecht tegen Vitesse. 'Twee goals in blessuretijd weggeven verandert het perspectief voor AZ in die thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Het is voor coëfficiëntenpolonaise wel het beste dat AZ in Europa speelt komend seizoen. Ik wil niemand boos maken in Friesland, Arnhem of Utrecht.’ Al zou de nieuwe trainer van Heerenveen, Kees van Wonderen, volgend seizoen zomaar met Europees voetbal kunnen beginnen. ‘Tot voor kort dat ik dat je als beginnende trainer er niet aan moest denken gelijk Europa in te gaan. Naar Estland of Letland en als je verliest heb je gelijk morrende supporters. Bij Slot zijn het juist de wedstrijden waarin hij heeft kunnen schaven aan zijn ploeg. Steeds een niveau hoger in tegenstanders. Dus voor Fraser bij FC Utrecht of Van Wonderen bij Heerenveen kan het ook gunstig zijn.’ Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD app en jouw favoriete podcastplatform.
19-05-2022 | 28 min

'Danilo kan Feyenoord kapitaal opleveren'

Seizoen 4 - Aflevering 201
Feyenoord heeft de eerste aankoop voor komend seizoen binnen. En dat is een pikante. Verder de play-offs om promotie. Van Bronckhorst op weg naar weer een prijs? En waar blijft de volgende coming out in het voetbal? Etienne Verhoeff bespreekt het in de AD Voetbalpodcast met Johan Inan. Ze beginnen natuurlijk met de pikante transfer van Danilo. 'Danilo is de eerste zomeraankoop van Feyenoord. Hij heeft meerdere gesprekken gevoerd met Arne Slot. En heeft daar een goed gevoel over. Het spel van Feyenoord ligt hem, denkt hij. Volgens Ten Hag was hij ook de gevaarlijkste Ajax-speler in the box. Nou, dat past wel bij het Feyenoord van Slot. Ajax heeft hem ook vorig jaar een aanbieding gedaan om hem niet transfervrij te laten gaan, maar die was teleurstellend.’ Feyenoord lijkt daarmee in te spelen op het vertrek van Bryan Linssen en Cyriel Dessers. 'Danilho is bovendien 23 jaar. Heeft een neusje voor de goal. Hij tekent voor vier jaar. Als ze die aan praat krijgen en hij maakt zo'n twintig goals in de eredivisie. Dan kan het zomaar een speler zijn voor Feyenoord die kapitaal gaat opleveren.' Inan was afgelopen weekend ook in Belgie op bezoek bij de nieuwe Ajax trainer. Is Schreuder klaar voor Ajax? 'Ik geloof wel in Schreuder als een tactisch meesterbrein. Maar Ajax is Ajax. Het is dansen op een vulkaan zoals Ten Hag wel eens zei. Ik ben benieuwd of hij al die processen kan begeleiden en of de focus op het voetbal blijft liggen.' Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD App en jouw favoriete podcastplayer.
17-05-2022 | 26 min

'Ten Hag heeft Ajax klaar gemaakt voor internationale maatstaven'

Seizoen 4 - Aflevering 200
De competitie is voor de meeste clubs ten einde. Roger Schmidt en Erik ten Hag hebben de deur bij PSV en Ajax dichtgetrokken. Maar wat is de eindafrekening? En paniek in Almelo. Frank Wormuth is daags voor de play-offs met Excelsior ontslagen. Tot onbegrip van Maarten Wijffels in de AD Voetbalpodcast. Hij bespreekt het met Etienne Verhoeff. 'Ik snap daar helemaal niets van', begint Wijffels over het ontslag van Wormuth. 'Hij is een ervaren trainer. Zijn trainershandboek is zo goed gevuld dat hij wel snapt hoe je hiermee moet omgaan.' Nu is het aan de assistent die Heracles door de promotie/degradatie play-offs moet halen. 'Als Excelsior 1-0 voor zou komen, dan zie je gelijk hoe de relatie tussen de nieuwe trainer en de spelers is. Het is God zegen de greep. Dus Heracles moet eruit.’ Schmidt en Ten Hag hebben beiden de deur dichtgetrokken bij PSV en Ajax na de laatste wedstrijd. ‘Ten Hags afscheidstoernee was al een tijdje bezig. En dat hij zo snel bij Manchester wil beginnen snap ik wel. Schmidt gaat toch met een klein beetje wrok weg uit Nederland. Schmidt vindt dat je waardering moet hebben voor de ontwikkeling van spelers bij PSV en de 81 punten. Maar hij mist dat in ons land. Hij zou het nooit beter kunnen doen. Dus is hij na twee jaar verder gaan kijken.’ Maar welk cijfer krijgt Schmidt bij PSV dit jaar van Maarten Wijffels. ‘Internationaal een vijf. Dat was niet goed van Champions League naar Conference League. In Nederland een 7,5. En Ten Hag? Verdient hij in de Ajax-historie een plaatsje tussen Michels, Cruijff en Van Gaal? ‘Ik denk het wel.  Ten Hag heeft Ajax veel klaar gemaakt voor internationale maatstaven.' Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplayer.
16-05-2022 | 22 min

'Selectie van Vincent Janssen is belachelijk, waar is Brobbey?

Seizoen 4 - Aflevering 199
De vierendertig wedstrijden in de eredivisie zitten erop. Dus tijd voor conclusies over dit seizoen in de eredivisie. En dan met name over de strijd tegen degradatie. Heracles waande zich veilig, maar speelt nu tegen degradatie en AZ moet vechten voor Europees voetbal. Etienne Verhoeff bespreekt het in een nieuwe AD Voetbalpodcast met Mikos Gouka en Sjoerd Mossou. In de podcast gaat het natuurlijk over het verval van Heracles de laatste weken en de wederopstanding van Sparta. 'Maurice Steijn trainer van het jaar zei ik na afloop voor de grap. Maar voor Sparta is zijn aanstelling wel een gouden greep', reageert Gouka. 'Clubs die tussentijds van trainer hebben gewisseld doen het opvallend beter dit seizoen', vult Mossou aan. 'Dat is best opmerkelijk. Dat geldt voor Sparta, PEC Zwolle, Willem II en Heerenveen.' Dus is een trainerswissel de redding voor Heracles?  Waar FC Twente boven verwachting presteerde in de eredivisie, presteert AZ onder. Gouka: 'AZ zit in de situatie die Feyenoord vorig jaar had. Je kan op basis van deze cijfers zeggen dat Pascal Jansen het niet goed heeft gedaan.’ Mossou: ‘AZ heeft in slotfases op hele knullige wijze punten verloren steeds. Daar moet je als clubleiding van AZ wel naar gaan kijken. En Mossou en Gouka komen nog terug op de voorlopige selectie van Louis van Gaal. Die ruimde een plekje in voor Vincent Janssen. De spits speelt in Mexico de laatste jaren. ‘Belachelijk!', vindt Gouka. 'Van Gaal gooit het systeem om omdat de spelers daar uitstekend bij zouden passen. En na twee wedstrijden komen we tot de conclusie dat we geen spits hebben die het kan. Waarom zit Brobbey dan niet bij Oranje?'  ‘Het laat vooral zien dat Van Gaal nog heel erg aan het zoeken is. Wie moet met Memphis het spitsenduo spelen?' vindt Mossou. Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
15-05-2022 | 44 min

'Nederlandse trainers kunnen nog veel leren van Schmidt'

Seizoen 4 - Aflevering 198
Hoe ziet Ajax er volgend seizoen uit? Het emotionele eerbetoon aan Jody Lukoki bij FC Twente krijgt veel bijval. Gaat Heracles tóch nog play-offs moeten spelen? En wie moet de Conference League finale keepen bij Feyenoord? Etienne Verhoeff bespreekt in de AD Voetbalpodcast met Johan Inan.  Ajax gaat een grote metamorfose tegemoet. 'We hebben het al eerder gezegd, een aantal spelers vertrekt en dat betekent dat er transfers gaan komen. Je hebt ook gezien dat de bank van Ajax niet zo sterk bezet is als gehoopt misschien. Al denk ik ook dat sommige jongens misschien wel te weinig hebben gespeeld. Ten Hag spreekt niet van bankspelers, maar bij PSV vielen jongens als Bruma en Doan zonder moeite in als het nodig was. Wat dat betreft kunnen Nederlandse trainers wel wat leren van hun Duitse collega's', stelt Inan. Het is niet ondenkbaar dat er nog een echte technisch directeur gaat komen bij Ajax. Die positie wordt nu naar tevredenheid onder andere ingevuld door Klaas-Jan Huntelaar. 'Maar in het spel van de onderhandelingen komt veel kijken en ik denk dat iemand met enige ervaring hierin wel gewenst is bij Ajax. Maar Huntelaar loopt niet een snuffelstage hoor. Die is iedere dag op club.' Het degradatiespook waart nog in veel stadions rond komende zondag. Willem II is, ook in de AD Voetbalpodcast de afgelopen maanden gedegradeerd gewaand maar onderin kan alles nog gebeuren. Heracles moet volgens Inan en Verhoeff vrezen voor Sparta en de andere jagers onderin de ranglijst. 'Je moet er niet aan denken dat Heracles, waar die ballon helemaal aan het leeglopen is, ook nog een barrage er achteraan krijgt, want dan kan het heel goed misgaan'.  Justin Bijlow is hard op weg om weer fit te worden bij Feyenoord, maar Ofir Marciano keepte de afgelopen weken alles. Wie moet van Arne Slot het vertrouwen krijgen voor de Conference League finale, en wat zullen zijn overwegingen zijn in die beslissing?  Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
12-05-2022 | 25 min

'Sparta-PEC is de kraker van de dag'

Seizoen 4 - Aflevering 196
Een onafhankelijke VAR. Hoe pak je de voorbereiding op grote finales aan. Uitbreiding van de Champions League in 2024. De voorlaatste speelronde in de eredivisie en windjes reden voor ontslag. Het zijn onderwerpen in de AD Voetbalpodcast vandaag bespreekt Etienne Verhoeff ze met Maarten Wijffels. Vanavond de voorlaatste speelronde in de eredivisie. Naar welke wedstrijd gaat de aandacht van Maarten Wijffels vanavond? ‘Sparta-PEC Zwolle natuurlijk. Dat is de kraker van de dag. PEC kan eruit liggen vanavond. Dat zou na de blunder met de lijntjes afgelopen weekend wel een hard gelag zijn.’ In de podcast gaat het, mede door het historisch feitje van de dag, over het spelen van finales. Teams zijn vaak geneigd zichzelf terug te trekken en helemaal af te zonderen. Of moet je doen wat je normaal doet op wedstrijddagen? ‘Je ding blijven doen voor belangrijke wedstrijden is vaak het beste. Maar Peter Bosz vertelde dat er voor de Europa League van Ajax allemaal gedoe was met toegangskaarten voor familieleden. En hoe ze bij het stadion moesten komen. Dan kan je van alles proberen, maar die vrouwen gaan toch hun man bellen. Het is heel moeilijk dat bij een finale buiten de deur te houden.’ Na het weekend ging het natuurlijk over de rol van de VAR. Oud-scheidsrechter Mario van der Ende pleitte voor een aantal veranderingen. Waaronder een onafhankelijke VAR.  ‘In de scheidsrechterswereld vragen ze zich ook wel af of het goed is om een heel team te hebben, inclusief VAR, dat samen door Europa reist. Een VAR moet je behoeden van een fout. Als ze te soft naar elkaar worden, kan dat ook fouten in de hand werken. Een onafhankelijke VAR zoals Mario van der Ende voorstelt kan een oplossing zijn.’ Verder de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie en nog veel andere voetbalzaken. Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App en natuurljk jouw favoriete podcastplatform.
10-05-2022 | 20 min

'Brobbey, Bergwijn en Wijndal zijn de targets voor Ajax'

9 mei 2022

Excuses vanuit Zeist voor PSV. Opvallend: de laatste weken werd er veel in de extra tijd van een wedstrijd gescoord. Het trieste overlijden van Lukoki. En Eagles heeft een nieuwe trainer. Het is een greep uit de onderwerpen in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het met Johan Inan. Ajax kan woensdag kampioen worden. Door een tekort aan beveiligers is een huldiging op het Museumplein uitgesloten. En dan kan de club de focus verleggen op het nieuwe seizoen. Want waar blijft de nieuwe trainer van Ajax? ‘Ajax heeft nog geen nieuwe trainer gepresenteerd, omdat ze eerst kampioen willen worden', legt Johan Inan uit. 'En daarmee zekerheid van de Champions League miljoenen. We weten dat Alfred Schreuder topkandidaat is, maar die zit ook nog in een kampioensrace in Belgie. Zodra alles beslist is voorzie ik wel dat de club snel zal schakelen. Ook met nieuwe spelers aantrekken.’ In Eindhoven kregen ze maandag gelijk van de KNVB over de strafschop tegen Feyenoord. Dat was geen strafschop oordeelde de bond. Excuses van de KNVB richting PSV. 'Nou, daar kopen ze in Eindhoven geen reet voor. Ik vind deze fout heel pijnlijk voor de titelstrijd. Bij Ajax zijn ze blij met de titel, ondanks die nasmaak.’ Maandag kwam ook het nieuws naar buiten over het overlijden van Jody Lukoki naar buiten. En zijn trieste afgang de laatste maanden. Ontslagen wegens huislijk geweld. Een ruzie met familie afgelopen week en nu overleden in het ziekenhuis. ‘Clubs moeten er meer aan doen om spelers te begeleiden in deze tijd. Ze verdienen veel geld. Dat heeft ook een aantrekkingskracht op foute types. Je hoort veel verhalen over voetballers op het en na het andere feestje. Spelers die niet van lachgas af kunnen blijven. De clubs kunnen met presentaties en voorlichting spelers wel behouden. Maar die wijzen weer naar de zaakwaarnemers en die wijzen weer naar de clubs.' Opvallend feitjes de laatste weken: veel doelpunten vallen in de extra tijd. ‘Het thuispubliek speelt hierin wel een rol, denk ik. Publiek kan een elftal echt naar boven halen. Zie Real Madrid en de magie van Bernabeu. Ik denk wel dat je dapperder wordt als je zestigduizend man achter je hebt staan.' Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD app en jouw favoriete podcastplatform.

'De acceptatie van de VAR komt nu weer onder druk te staan.’

Seizoen 4 - Aflevering 194
De competitie lijkt beslist als het gaat om de titel. Ajax liep averij op in Alkmaar (2-2), maar ook PSV moest genoegen nemen met een punt in Rotterdam. Waarbij de scheidsrechter en VAR de gebeten hond waren na afloop. En ook bij PEC Zwolle een slecht VAR moment. Etienne Verhoeff bespreekt het met Mikos Gouka en Maarten Wijffels in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Roger Schmidt sprak van schandaal van afloop van Feyenoord-PSV. Aan de andere kant, zijn ploeg verzuimde 0-3 3n 0-4 te maken. 'In algemene zin moet een trainer het over zijn ploeg hebben en niet de scheidsrechter. Maar in dit geval…', reageert Maarten Wijffels. 'Ik heb wat navraag gedaan in de scheidsrechterswereld. En daaruit blijkt dat het protocol is om altijd te gaan kijken op het scherm. Dan kan je na afloop je beslissing uitleggen en onderbouwen op basis van beelden die je zelf hebt gezien. De acceptatie van de VAR komt nu weer onder druk te staan.’ Gouka kijkt er wel met een andere blik naar. ‘Je kunt je erover opwinden als trainer, maar het helpt toch niet meer. Ik zeg het wel eens met een knipoog tegen Arne Slot, wordt zoveel mogelijk als Carlo Ancelotti. Dan win je het meest.’ Maar was het een strafschop? Wijffels: ‘Ballen die op hoge snelheid op een speler worden getrapt en waar ze hem dan ook raken…ik vind dat geen strafschop. Ik weet ook niet hoe je hands regel moet aanpakken nu.’  Doordat het gat tussen Ajax en PSV nu vier punten blijft lijkt de titelrace beslist. ‘Het zou wel een blamage zijn en een wonder als Ajax nu geen kampioen meer wordt. Zelfs als PSV het gat had verkleind met een overwinning, dan was Ajax nog kampioen geworden', zegt Gouka. Verder bespreken ze de degradatiestress onderin waar iedereen weer punten pakt. En het succes van Feyenoord in Europa, gaat dat de club ook meer mogelijkheden bieden komend seizoen? 'Dit is wel het moment om door te pakken bij Feyenoord door de selectie voor het grote deel bij elkaar te houden.' Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
08-05-2022 | 45 min

'PSV speelt zondag tegen Feyenoord echt tegen twaalf man'

Seizoen 4 - Aflevering 193
Feyenoord heeft de finale gehaald van de Conference League. In Marseille bleef het duel met Olympique 0-0 en daarmee was de finale bereikt voor de Rotterdammers. Een unieke prestatie. In de AD Voetbalpodcast blikken Etienne Verhoeff en Maarten Wijffels terug op het duel en kijken ze vooruit naar Super Sunday. 'Het is een geweldige prestatie van Feyenoord en de spelers. Die nemen die hele road to Tirana mee in het bagage. Achtien duels hebben ze gespeeld in Europa en maar één nederlaag. Het is een sprookje. Echt een sprookje', begint Wijffels.  Feyenoord had genoeg aan een gelijkspel om de finale te behalen. De grootste angst was Marseilles beste speler Payet. Maar die verdween na een half uur spelen naar de bank met een blessure. 'Toen Payet eruit ging bij Marseille leek het of Feyenoord geen angst meer hoefde te hebben. En de Fransen geen vertrouwen meer hadden. Daarmee werd het een typische 0-0 wedstrijd en die kwam er ook uit.’ Op 25 mei speelt Feyenoord de finale in Tirana. Komende zondag is PSV in de Kuip de tegenstander. ‘PSV speelt zondag echt tegen twaalf man. Die spelers van Feyenoord worden echt gedragen door het publiek dan. Ze zullen we vermoeid zijn, maar eigenlijk kan Feyenoord tegen PSV niet verliezen.’ Verder bespreken ze AZ-Ajax. De degradatieduels. Het succes van Van Bronckhorst bij Rangers in Europa. Het coachen van Ancelotti en een Spaanse coach voor Heracles. De AD Voetbalpodcast beluister je via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
05-05-2022 | 28 min

'Payet en onervarenheid bij Feyenoord zijn de grootste tegenstanders'

Seizoen 4 - Aflevering 192
In Marseille moet het vanavond voor Feyenoord gebeuren. De eerste Europese finale in twintig jaar weer. Een gelijkspel of zege is goed voor die finaleplek. Vanuit Marseille praat Etienne Verhoeff met Mikos Gouka over dat duel en sfeer bij Feyenoord in de AD Voetbalpodcast.  Maar ze komen natuurlijk ook terug op de halve finale tussen Real Madrid en Manchester City. Weer lukt het Guardiola niet om de Champions League te winnen. Madrid was met 3-1 te sterk na verlenging. 'Ik vind het wel mooi dat Madrid in de finale staat van de Champions League', zegt Gouka. 'Ik zag deze week de prijzenkast van Carlo Ancelotti. Het is echt onvoorstelbaar. In alle grote competities kampioen geworden. En wat je aan het einde dan ziet. Die blijdschap bij de hele bank van Madrid en Ancelotti die dan heel rustig blijft. Ik kan daar wel van genieten.' In Marseille is Feyenoord begonnen aan de laatste voorbereidingen op de halve finale van de Conference League. Slot haalde in zijn persconferentie aan dat alle lessen uit de afgelopen negen maanden nu samen moeten komen. Gouka volgde dat proces op de voetbal. Wat is de grote winst van Feyenoord dit jaar onder Slot? 'Het ontwikkelen van het spel. Dat is de grote winst. In de winterstop wilden ze versterkingen halen voor de selectie, maar die vier spelers die zijn gehaald hebben geen basisplek. De groep heeft zich continu ontwikkeld met het aanvallende spel. En daar hebben ze snel sprongen in gemaakt.' Toch is het spelen van een halve finale met de finale in zicht wel nieuw voor de spelers. 'Die onervarenheid is een van Feyenoords grootste tegenstanders. Payet heeft al die grote wedstrijden al gespeeld met de Franse nationale ploeg bijvoorbeeld. Trauner zei op de persconferentie dat het de grootste wedstrijd uit zijn carrière zal worden.' Alle ontwikkelingen vanuit Marseille lees je ook op AD.nl en via de AD.nl. Net als de podcast beluisteren. Maar dat kan ook via jouw favoriete podcastplatform.
04-05-2022 | 25 min

'Een Spaans-Engelse finale heeft meer romantiek en glamour'

Seizoen 4 - Aflevering 191
Halve finales in de Europese toernooien. Ten Hag heeft zijn eerste liedje al in Engeland. Het rapport Overmars. Transferzaken en ander voetbalnieuws. Het zit allemaal in de AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het vandaag met Sjoerd Mossou. Villareal-Liverpool leek op voorhand een duel zonder spanning. Maar de Spanjaarden maakten het nog een wedstrijd door bij rust met 2-0 voor te staan. Uiteindelijk won Liverpool wel met 2-3. ‘Het was reclame voor het voetbal. Door die 2-0 in Liverpool leek het een formaliteit. Dan zie je ook dat het terecht is dat Villareal de halve finales van de Champions League haalt', zegt Mossou. ‘Ik denk niet dat het in de rust heeft gestormd in die kleedkamer van Liverppool. Dit Liverpool is zo goed en heeft zoveel geloof in zichzelf dat ze erop vertrouwen het te kunnen rechtzetten.’ Nu de ene finalist van de Champions League bekend is, is de vraag wie wens je al tegenstander. City of Real Madrid? Mossou: ‘Ik ben voorstander van een finale met twee teams die niet uit hetzelfde land komen. Dan zou je zeggen Real Madrid. Een Spaans-Engelse finale heeft meer romantiek en glamour. Maar als je naar het voetbal kijkt dan verdient City het wel natuurlijk. Liverpool en Manchester City zijn wel de beste teams in Europa op dit moment.’ Na de 4-3 in Manchester kijken veel mensen reikhalzend uit de return. Zou het weer zo'n goede wedstrijd werden. ‘Je zou bijna zeggen tegen Guardiola: doe gewoon wat je altijd doet. In het verleden haalde hij in eindfases van een toernooi gekke trucs uit. En niet met succes. Doe het niet en je hebt de meeste kans om te winnen.’ ‘Dat geldt ook voor Feyenoord. Volle bak voetballen is denk ik ook een goede manier om de zenuwen van je af te spelen in Marseille donderdag. Ook mentaal belangrijk. Want je speelt toch een halve finale in een vijandig stadion.’ Verder bespreken ze transfergeruchten bij PSV en het afschaffen van de uitgoals bij de play-offs in Nederland. Beluister de AD Voetbalpodcast elke werkdag via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
03-05-2022 | 24 min

'61 blessures in twee jaar is een kolossaal aantal'

Seizoen 4 - Aflevering 190
Het blessureleed bij PSV de afgelopen 20 maanden. Is Gakpo al rijp voor het buitenland? De lessen van Peter Bosz voor Arne Slot als het gaat om Olympique Marseille en Champions League voetbal. Het komt voorbij in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het met Maarten Wijffels. Het was een klein zinnetje in het artikel van Maarten Wijffels afgelopen maandag over PSV. Het aantal blessures bij PSV in de periode Schmidt: 61 in totaal. 'Dat is een kolossaal aantal', vindt Wijffels. 'Het zijn niet allemaal spierblessures zoals Madueke bijvoorbeeld. Maar dan nog is het wel bizar veel. Daar ligt voor PSV wel werk voor de nieuwe trainer. Ligt het aan de velden? Het schoeisel? Is het onderbelasting voor spelers die weinig spelen? Daar zullen we naar moeten kijken.’ Ook aanvaller en aanvoerder Cody Gakpo is geregeld terug te vinden op het lijstje van afwezigen. Niet vanwege spierklachten. Bij Gakpo waren het enkelklachten. ‘Gakpo moet gewoon een seizoen helemaal fit zijn en blijven. Of tachtig procent van de wedstrijden spelen. Daarbij dubbele cijfers hebben met assists en doelpunten. Een WK erbij meemaken. Dan is hij echt klaar om een mooie transfer te maken naar het buitenland. Stel dat hij naar Arsenal gaat deze zomer en dan in september door een blessure gelijk een aantal duels mist, dan sta je gelijk op achterstand.' Naast het voetbal op de Europese velden de komende dagen, blikt Wijffels ook even vooruit naar komend weekend. Waarbij het zomaar kan zijn dat Ajax zich moet melden op het parkeerdek van de Arena 's avonds. ‘Ajax kan zondag kampioen worden. Als het zelf wint van AZ en PSV verliest in De Kuip. Dat scenario is, gezien de uitslagen in Rotterdam de laatste jaren, niet ondenkbaar. Feyenoord maakt Ajax dan kampioen. Maar Ajax kan ook verliezen bij AZ en PSV winnen bij Feyenoord. Dan is de competitie twee wedstrijden voor einde weer spannend. Hoe wordt hoe dan ook een mooie zondag.’ Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App en jouw favoriete podcastplatform.
02-05-2022 | 22 min

'Feyenoord kan niet anders dan Dessers proberen te kopen'

Seizoen 4 - Aflevering 189
De titel lijkt zo goed als binnen voor Ajax. Het overlijden van Mino Raiola en de gevolgen daarvan. De toekomst van Gakpo, Dessers en Feyenoord. De Rotterdammers kunnen voor komend seizoen niet meer om de Belg heen. Etienne Verhoeff bespreekt het met Johan Inan en Sjoerd Mossou in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Donderdag werd zijn overlijden nog ontkent. Zaterdag kwam het nieuws vanuit de familie dat Mino Raiola is overleden. De zaakwaarnemer van grote sterren als Haaland, Zlatan en Pogba. 'Raiola was zeer uitgesproken in hoe het voetbal geregeld moest worden', vertelt Sjoerd Mossou. 'Hij vond de FIFA door en door corrupt. Hij wilde het transfersysteem op de schop nemen. Raiola was bij leven in staat dingen af te dwingen. Daarvoor waren zijn macht en persoonlijkheid heel groot. Nu hij is overleden zullen dingen eerder bij het oude blijven. ‘ Feyenoord speelde zondag tegen Fortuna Sittard, al liet trainer Arne Slot duidelijk weten dat ze liever niet hadden gespeeld. Inan: 'Er was geen ruimte meer in de speelkalender om dat duel te verplaatsen.' 'Uiteindelijk was die wedstrijd tegen Fortuna wel lekker voor Feyenoord', vult Mossou aan. 'Ze speelden voor rust heel goed, al hadden ze wel meer goals moeten maken. Maar ze stapten met een lekker gevoel van het veld, denk ik. Daarin zie je dat Feyenoord voetballend wel enorm gegroeid is.’ Ondertussen zijn supporters een crowdfundingactie gestart om Dessers te kunnen kopen van Racing Genk. ‘Je ontkomt er niet aan om Dessers een contract aan te bieden. Stel je voor, als hij je naar de finale van de Conference League schiet en dan op kantoor zeggen: vier miljoen vinden we te duur. Dat kan eigenlijk niet’ In Eindhoven doen de supporters er ook alles aan om Cody Gakpo nog een jaar bij PSV te zien, onder meer met gezang tijdens de wedstrijd tegen Willem II. 'Het zou het beste zijn voor hem, denk ik, om nog een jaar te blijven. Hij heeft dit seizoen ook nog wat blessures gehad. En je ziet het aan Ziyech en Van de Beek ook. Het is in Engeland nog een niveau hoger', reageert Inan. En het linkje naar het fragment dat Sjoerd benoemde: https://www.youtube.com/watch?v=KejwqhLDeOs Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD app en jouw favoriete podcastplatform.
01-05-2022 | 46 min

‘Marseille zal niet onder de indruk zijn van een dampende Kuip’

Seizoen 4 - Aflevering 187
Een terugblik op de halve finales in de Champions League. De twinkelende ogen van Slot als hij praat over Guardiola. Een dampende Kuip voor Feyenoord-Olympique Marseille. Omgaan met druk bij hele grote wedstrijden en het Zoommodel van Erik ten Hag. Etienne Verhoeff bespreekt het in een nieuwe AD Voetbalpodcast met Sjoerd Mossou. Liverpool won de eerste halve finale van Villareal met 2-0. Geen grote problemen voor de ploeg van Klopp. En minder enerverend dan de dinsdagwedstrijd. ‘Je weet van tevoren dat Liverpool-Villareal nooit zo mooi kan worden als City-Real Madrid. Villarreal was duidelijk de underdog. Je kunt je bijna niet voorstellen dat de Spanjaarden op Anfield voor een stunt konden zorgen. Die waren vooral bezig met in het tweeluik blijven', beschouwt Mossou dat duel. Daarna gaat de focus op Feyenoord in de AD Voetbalpodcast. De halve finale tegen Olympique Marseille. ‘Je voelt de spanning in Rotterdam. Ze zijn maar met een ding bezig: die wedstrijd. Je ziet het ook in de perszaal woensdag. Arne Slot zat ineens voor een batterij camera’s. De internationale pers is uitgerukt. Dan krijg je ook dat hele toneelstuk rondom zo’n wedstrijd met trainingen in het stadion een dag van te voren. Dat geeft wel extra lading aan zo'n duel. Je krijgt een Champions League gevoel ook al is het Conference League.’ Feyenoord voelt dat er iets te halen valt tegen Marseille. ‘Het verschil tussen Olympique Marseille en Feyenoord is onder andere de ervaring in Europese toernooien en deze eindfase. Dat hebben de Fransen wel veel meer dan Feyenoord. Bovendien zijn ze niet onder de indruk van een dampende Kuip. Als een van de weinige ploegen. Want de sfeer in dat Stade Vélodrome is minstens hetzelfde. Misschien wel in het kwadraat.’  Beluister de hele Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.
27-04-2022 | 26 min

'Ik hoor vrolijke verhalen over Huntelaar bij Ajax'

Seizoen 4 - Aflevering 186
De halve finales in de Champions League worden gespeeld. Heeft Hugo Borst een favoriet voor de eindzege? Etienne Verhoeff bespreekt het met hem in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Net als het werk van Slot bij Feyenoord ('Daar zou een camera op moeten staan'), de trainer van het jaar in Nederland en Huntelaar de nieuwe TD van Ajax? 'Ik wil dat Guardiola de beloning krijgt waar hij recht op heeft', vertelt Borst over zijn favoriet voor de Champions League. 'Ik weet dat hij wordt geholpen door heel veel geld, maar hij werkt er zo hard voor. Dus het is vooral gunnen. Al gun ik het Benzema ook. Ik ben nooit zo’n fan van hem geweest, maar die arme man heeft vastgekluisterd gezeten aan Ronaldo en sinds die weg is kan Benzema excelleren.’ Bij Ajax dreigt deze zomer een leegloop. Bayern Munchen heeft interesse in drie spelers van de Amsterdammers. Dus moet het duo Hamstra/Huntelaar aan de bak de komende maanden. ‘Ik hoor wel hele vrolijke over Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax. Dat hij in zijn nieuwe rol heel direct is. Het is gelijk duidelijk wat hij een slechte voetballer vindt en wie hij goed vindt. Hij kan ook keihard onderhandelen. Ik wil wel geloven dat hij een hele goede opvolger kan zijn voor Huntelaar.’ Verder bespreken ze het positief indoctrineren van de Feyenoord spelersgroep door Slot. Zijn werkwijze in Rotterdam en de kansen tegen Olympique Marseille. En heeft Borst nieuws voor de Spartadirectie. ‘Ik neem volgend jaar geen seizoenskaart bij Sparta. Ik blijft de club wel steunen en stort het geld naar de jeugdopleiding. Tenzij de algemeen directeur weggaat, dan neem ik wel weer een seizoenskaart. Maar Sparta heeft mijn humeur zo slecht beïnvloed. Ik heb er teveel negatieve energie. Ik denk ook dat ik een betere directeur zou zijn voor de club. Al ambieer ik het niet.' Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
26-04-2022 | 28 min

'Bij Sparta lijkt alles wel met voorbedachte rade te zijn gedaan'

Seizoen 4 - Aflevering 185
Sparta heeft binnen 24 uur een nieuwe trainer. Dat doet toch wat wenkbrauwen fronsen. De puinhoop waar Erik ten Hag in gaat stappen bij United wordt alsmaar groter. Is Feyenoord slachtoffer van het eigen succes? En de play-offs om Europees voetbal: eerder een last dan een lust? Etienne Verhoeff bespreekt het met Johan Inan in de nieuwe AD Voetbalpodcast. Een dag na zijn vertrek meldde trainer Henk Fraser zich op het Kasteel om de media te woord te staan over zijn vertrek. 'Heel vaak komt de perschef na het vertrek van een trainer nog met een quote aanzetten en zie je de trainer niet meer. Maar dat Fraser zelf maandag voor de camera's stond was verrassend, uniek en het siert hem wel', zegt Johan Inan. Toch komen er inmiddels ook meer verhalen naar buiten over de reden van het ontslag van assistent-trainer Rankovic. Hij zou te dominant aanwezig zijn en spelers zouden zich niet op hun gemak voelen. 'Ik snap dat Rankovic Frasers vriend en steun is. Maar met de verhalen nu bij Sparta, zou het misschien verstandig zijn om voor een andere assistent te kiezen. Ook om het voetbal volgend jaar bij FC Utrecht wat attractiever te maken. Want Fraser is wel een resultaattrainer en zijn ploegen blinken niet uit in mooi of leuk voetbal.' Het was dit weekend ook onrustig in Manchester. Na de nederlaag van United dit weekend kwamen er vanaf uit de spelersgroep zelf verhalen over problemen in de kleedkamer. Zou Ten Hag al spijt hebben van zijn keuze? 'Nee, hij zal alleen wel hopen dat United Champions League haalt. Dat maakt de club aantrekkelijker voor nieuwe spelers dan wanneer de ploeg in de Conference League speelt. Hij heeft een contract voor drie jaar getekend in Engeland. Over drie jaar zou United weer in de top moeten zitten.' Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, AD app of jouw favoriete podcastplayer.
25-04-2022 | 24 min