PODCAST

PZC Voetbal Podcast

Onder leiding van presentator Juriën Dam blikken de sportverslaggevers van de PZC elke maandag terug op het afgelopen voetbalweekeinde. De gesprekken zijn als podcast te beluisteren via www.pzc.nl/sport en de verschillende podcastkanalen. Abonneren is gratis en zodra er een nieuwe aflevering online staat krijg je een melding.

AFLEVERINGEN

#30 Een trieste week, een Zeeuwse transfer en de laatste van een clubicoon

Seizoen 4 - Aflevering 30
In aflevering #30 van de PZC Voetbal Podcast van dit seizoen bespreekt Juriën Dam de afgelopen week alleen met verslaggever Barry van der Hooft, omdat collega Rudy Boogert vanwege ziekte ontbreekt. Het was een trieste week, door het plotselinge overlijden van de pas 18-jarige Dion van Vlierberghe, spits van HVV'24. Juriën en Barry staan stil bij zijn heengaan. HVV'24 en Steen, de club waar Dions vader Marco trainer is, kwamen dit weekend vanzelfsprekend niet in actie. Andere Zeeuwse clubs speelden wel, waarbij Hoek hard onderuit ging tegen Sportlust'46 en Goes met 6-2 verloor van Sparta Nijkerk. Die uitslag vertelde niet het hele verhaal van die wedstrijd, want de ploeg van Kevin Hollander kreeg opvallend veel kansen tegen de nummer drie van de derde divisie. Tegelijkertijd slikte Goes ook weer makkelijk tegendoelpunten. In de eerste klasse kwam Kloetinge dankzij een overwinning bij RVVH (0-2) weer een stap dichter bij het kampioenschap én promotie naar de hoofdklasse. Terneuzense Boys deed ook goede zaken, met een 4-1-overwinning op SHO. Bovenin de derde klasse A van het zaterdagvoetbal is de spanning te snijden. VCK won met 0-1 van concurrent Luctor Heinkenszand, koploper Zeelandia Middelburg kwam tegen Bevelanders niet verder dan 2-2. Dat het nog spannende weken worden in veel klasse - zowel bovenin als onderin - is wel duidelijk. Veel andere clubs komen ook aan bod, net als de overgang deze zomer van Yassine Azzagari van NAC Breda naar FC Eindhoven. En vrijdag neemt een clubicoon afscheid van Groene Ster Vlissingen. Zaalvoetballer en ex-international Hoessein Bouzambou speelt zijn laatste wedstrijd voor de club, die hem op fraaie wijze uit wil zwaaien.
09-05-2022 | 41 min

#27 met Istvan Bakx: 'Er zullen wat extra kantjes aan Goes-Hoek zitten'

Seizoen 4 - Aflevering 27
Na een bomvol paasweekend ontvangt presentator Juriën Dam naast de verslaggevers Rudy Boogert en Barry van der Hooft deze week ook Istvan Bakx. De Vlissingse oud-prof, die tegenwoordig in Middelburg woont, is aan zijn laatste maanden als actief voetballer bezig en heeft met Hoek nog echt iets om voor te spelen. Hij vertelt erover in aflevering #27 van de PZC Voetbal Podcast, waarin het voetbalweekend wordt doorgenomen. Bakx won twee keer met Hoek, van Staphorst en Ter Leede. Goes, de andere Zeeuwse derdedivisionist, speelde zowel zaterdag als maandag met 3-3 gelijk en schoot daar eigenlijk niet zo heel veel mee op. Zou Art van der Staal (ex-Hoek) trouwens de nieuwe voorzitter van Goes worden? Kloetinge, een club waar Bakx ook speelde, ging pijnlijk onderuit bij degradatiekandidaat Brielle. De ploeg bleef wel koploper in de eerste klasse, maar heft inmiddels al 20 verliespunten. Zaterdag staat de topper Nieuwenhoorn-Kloetinge (twee tegen één) op het programma. In de derde klasse zondag lijken HVV'24 en Terneuzen geen aanspraak meer te kunnen maken op de titel. Istvan Bakx vertelt ook over zijn trainersambities. Hij is momenteel trainer van de Onder 17 van JVOZ, waar hij met ingang van het nieuwe seizoen de Onder 18 onder zijn hoede krijgt en coördinator van de bovenbouw wordt. Tijdens dit seizoen stond hij ook geregeld voor de groep bij Hoek. ,,Elk seizoen heeft zijn verhaal'', zegt Bakx. ,,Dit seizoen is wel een verhaal met heel veel hoofdstukken geworden. Zoals het nu gaat is het weer leuk. En ik hoop dat we dit seizoen nog op een mooie manier kunnen afsluiten.''
19-04-2022 | 53 min

#19 met Daniël Wissel: over stille autoritten, transferperikelen en korte invalbeurten

Seizoen 4 - Aflevering 19
Na een goedgevuld voetbalweekend schuift deze week Daniël Wissel aan voor aflevering #19 van de PZC Voetbal Podcast. De aanvaller van ASWH, die komend seizoen terugkeert bij Goes, laat samen met presentator Juriën Dam en verslaggever Barry van der Hooft zijn licht schijnen op de wedstrijden van afgelopen weekend. Wissel vertelt ook over de periode waarin hij zijn basisplaats bij ASWH kwijtraakte. In die maanden reisde hij nog samen met trainer Rogier Veenstra heen en weer tussen Middelburg en Hendrik-Ido-Ambacht. ,,Toen heb ik wel iets minder gezegd in de auto'', vertelt Wissel. ,,Dat ik mijn basisplaats kwijt was, dat vond ik niet zo erg, dat hoort bij het voetbal. Dat Rogier steeds in een ander systeem speelde, vond ik erger. Dat paste niet bij hem als trainer.'' ASWH, nummer voorlaatst in de tweede divisie, kende tijdens de winterstop veel mutaties. Inmiddels is Daniël Wissel weer basisspeler en scoorde hij vorige week drie keer tegen GVVV. Afgelopen zaterdag verloor ASWH met 2-0 van Noordwijk. Komend seizoen is Wissel weer speler van Goes. Bij zijn vertrek ruim anderhalf jaar geleden was hij behoorlijk kritisch over het beleid van die club. ,,Nu zei iemand bij Goes tegen me dat ik de vervanger van Gianni Tiebosch zou kunnen zijn'', aldus Wissel. ,,Dan denk ik: dan hebben jullie er nog niet veel van geleerd, de afgelopen jaren. Ik ben een totaal ander type dan Tiebosch. Hij is een middenvelder, ik een aanvaller. En hij heeft ook veel meer loopvermogen dan ik.'' Uiteraard wordt ook de derby Hoek-Goes besproken, gaat het over Kloetinge-speler Valentijn van Keulen en over twee goals van Niels Luteijn voor Zeelandia Middelburg.
21-02-2022 | 37 min