Jesse Klaver (GroenLinks) tijdens de actie van jongeren die spijbelen om actie te voeren tegen klimaatverandering.
Volledig scherm
PREMIUM
Jesse Klaver (GroenLinks) tijdens de actie van jongeren die spijbelen om actie te voeren tegen klimaatverandering. © ANP

10.000 euro voor iedere 18-jarige? ‘Dit zet verhoudingen binnen gezin op scherp’

plan groenlinksDe verkiezingsbelofte van GroenLinks-leider Jesse Klaver om iedere jongere op zijn 18de verjaardag zonder voorwaarden 10.000 euro te geven is een heel slecht idee, zeggen deskundigen. ,,Dit zet alle verhoudingen binnen een gezin op scherp. Wil je dat als partij op je geweten hebben?” aldus psycholoog Steven Pont. Volgens hoogleraar Jan Latten kan het voorstel zelfs gevaarlijk uitpakken.

  1. Julio Poch wil hogere schadevergoeding van minister Grapperhaus voor advocaatkosten

    Julio Poch wil hogere schadever­goe­ding van minister Grapper­haus voor advocaat­kos­ten

    De Nederlands-Argentijnse oud-piloot Julio Poch is minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) erkentelijk voor de tegemoetkoming van 700.000 euro voor de acht jaar dat hij in Argentinië onterecht in de cel heeft gezeten. Dat zegt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Die benadrukt wel dat het bedrag niet toereikend is voor de advocaatkosten en de opgelopen schulden in die periode. ,,Omdat het besluit van de minister onherroepelijk is, hopen we daarom nu op een aanvullend besluit’’, aldus Knoops.