Koning Willem-Alexander en de Spaanse Koning Felipe VI vorig jaar tijdens een rondleiding over de tentoonstelling Rembrandt-Velazquez. Nederlandse en Spaanse Meesters in het Rijksmuseum. Ze poseren voor De Vaandeldrager van Rembrandt.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en de Spaanse Koning Felipe VI vorig jaar tijdens een rondleiding over de tentoonstelling Rembrandt-Velazquez. Nederlandse en Spaanse Meesters in het Rijksmuseum. Ze poseren voor De Vaandeldrager van Rembrandt. © ANP / ANP

Aankoop van De Vaandeldrager van Rembrandt definitief na akkoord Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft zoals verwacht ingestemd met de aanschaf van het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt. Daarvoor trekt de staat 150 miljoen euro uit, de resterende 25 miljoen wordt betaald door de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum. 

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.