NOS Stories van Van der Tang
Volledig scherm
NOS Stories van Van der Tang © Instagram

Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’

Tweede Kamerleden en diverse bekende Nederlanders reageren afkeurend op een video waarin een SGP’er zijn twijfels uitspreekt over de positie van vrouwen in de politiek. De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn stelt dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en om die reden beter geknipt zijn voor een functie in de politiek. ,,Zoals Jezus ook het hoofd is van alle christenen, dezelfde manier is ook de man het hoofd van de vrouw”, geeft hij de kijkers op persoonlijke titel mee. De uitspraken leiden tot grote verontwaardiging. Ook het landelijke bestuur van de SGP-jongeren neemt er afstand van.

20 reacties

 • j stegeman

  2 weken geleden
  Mensen ageren altijd tegen te extreme partijeen met een ander geloof in dit land.. stel je eens voor als een moslimpartij dit dat gezegd? Dan brak de hel los... dit is een partij uit “onze” cultuur.. ben benieuwd wat Wilders hier dan over zegt... welkom in de middeleeuwen..
 • Yvonne Veld

  2 weken geleden
  Hoe kun je op een "gezonde" manier discussiëren over een onderwerp waar een ongezonde en breedgedragen visie aan ten grondslag ligt?
 • Jos Bingen

  2 weken geleden
  Zielig figuurtje
 • Hermien Vos

  2 weken geleden
  Helaas zijn er nog mensen die dat geloven. Mijn vader zei dat ook altijd. Vreeslijk gelukkig snel anders gaan denken. Dit is echt niet gezond
 • kirsten BEUZEKAMP

  2 weken geleden
  Hij ziet er zelf ook errug sterk uit....gespierde breinaald.
 1. Cidi onthutst: ‘Nationaal Comité moet aangifte tegen FvD doen voor misbruik logo’
  4

  Cidi onthutst: ‘Nationaal Comité moet aangifte tegen FvD doen voor misbruik logo’

  In politiek Den Haag is verontwaardigd gereageerd op een poster over Bevrijdingsdag die Forum voor Democratie verspreidt op sociale media. Op die poster staat: ‘Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid‘ en de jaartallen 1945-2020. Bij het laatste jaartal staat een overlijdenskruisje. Verder staan er als ondertekenaars op de poster onder meer Forum voor Democratie en organisaties als Viruswaarheid en Nederland in Verzet. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil er weinig woorden aan vuilmaken. ,,Dit is echt zeer ongepast.”
 1. Zware crash bij Ugchelen, inzittenden auto spoorloos
  Play

  Zware crash bij Ugchelen, inzitten­den auto spoorloos

 2. Bijen worden getraind om corona op te sporen
  Play

  Bijen worden getraind om corona op te sporen