NOS Stories van Van der Tang
Volledig scherm
NOS Stories van Van der Tang © Instagram

Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’

Tweede Kamerleden en diverse bekende Nederlanders reageren afkeurend op een video waarin een SGP’er zijn twijfels uitspreekt over de positie van vrouwen in de politiek. De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn stelt dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en om die reden beter geknipt zijn voor een functie in de politiek. ,,Zoals Jezus ook het hoofd is van alle christenen, dezelfde manier is ook de man het hoofd van de vrouw”, geeft hij de kijkers op persoonlijke titel mee. De uitspraken leiden tot grote verontwaardiging. Ook het landelijke bestuur van de SGP-jongeren neemt er afstand van.

20 reacties

 • j stegeman

  1 jaar geleden
  Mensen ageren altijd tegen te extreme partijeen met een ander geloof in dit land.. stel je eens voor als een moslimpartij dit dat gezegd? Dan brak de hel los... dit is een partij uit “onze” cultuur.. ben benieuwd wat Wilders hier dan over zegt... welkom in de middeleeuwen..
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Hoe kun je op een "gezonde" manier discussiëren over een onderwerp waar een ongezonde en breedgedragen visie aan ten grondslag ligt?
 • Jos Bingen

  1 jaar geleden
  Zielig figuurtje
 • Hermien Vos

  1 jaar geleden
  Helaas zijn er nog mensen die dat geloven. Mijn vader zei dat ook altijd. Vreeslijk gelukkig snel anders gaan denken. Dit is echt niet gezond
 • K van Venen

  1 jaar geleden
  Hij ziet er zelf ook errug sterk uit....gespierde breinaald.