Bijltjesdag in formatie: Na optie met PvdA en GroenLinks valt ook route met ChristenUnie af

VIDEO'sNa vijf maanden gebakkelei, schijnbewegingen en getalm is het vandaag bijltjesdag in de formatie: VVD en CDA willen definitief niet gaan onderhandelen met PvdA en GroenLinks. Maar smaak twee valt ook af: D66 blokkeert de optie met ChristenUnie. ‘Dit is teleurstellend’.

13 reacties

 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Ik moet eerlijk zeggen dat de pvda nou niet bepaalt ook mijn voorkeur zou zijn,zeker niet na kok,wat me nogal altijd frustreert en GroenLinks,alsjeblieft als ik die baby face zie ,dus dan blijft over het cda,ook niet geweldig maar samen met de vvd wel een stabiele keus denk ik aangevuld met de sp voor een gezond sociaal randje
 • John Jansen

  2 jaar geleden
  nieuwe verkiezingen is geen optie omdat volgens de peilingen in de huidige situatie niets veranderd dus de verhouding in de zetel verdeling blijft hetzelfde de enige optie die over blijft is een minderheids regering en dan kan de kamer mee beslissen over alle ingebrachte voorstellen
 • Bonne Rook

  2 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen, natuurlijk. Maar dan met één restrictie: Geen oud-leerlingen van Klaus Schwab van de WEF in het bestuur van Nederland. Dus dag Rutte, dag Kaag, dag Hoekstra.
 • angelien mulder-hofman

  2 jaar geleden
  Ze zouden eens moeten luisteren naar wat Nederland gestemd heeft en een kabinet vormen met de nr’s 1,2,3 en mocht dat niet genoeg zetels hebben dan nr 4 erbij zonder uitsluitingen dat is democratisch. Het lijkt wel een kleuterklas daar in Den Haag.
 • J Kruize

  2 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen! Wat ze nu doen is lekker "demisionair" door regeren en hun zin doordrijven. Tijd voor ferme tik op die arrogante neuzen.