Raymond Knops (CDA) tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Raymond Knops (CDA) tijdens een debat in de Tweede Kamer. © ANP

CDA'er Raymond Knops vertrekt uit Kamer en wordt lobbyist

CDA’er Raymond Knops vertrekt uit de Tweede Kamer. De voormalig-minister en staatssecretaris gaat naar de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV). Hij wordt voorzitter van de lobbyclub.

2 reacties

 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Als er nou één CDA'er met een bedenkelijke reputatie rondloopt, dan is het deze man wel. Nog nooit heb ik hem op iets constructiefs kunnen betrappen, altijd min of meer in de verdediging wanner er verwijten aan 'zijn CDA' gemaakt werden. Als bewindsman blonk hij ook bepaald niet uit en ik heb hem altijd al als een lobbyist ervaren. Dat-ie ook al geen briljant campagneleider bleek daargelaten, al moet ik toegeven dat er voor het CDA weinig winst te behalen viel. Lobbyen wordt het volgende drama.
 • Herman Dijkkamp

  2 maanden geleden
  Tuurlijk!!🤣
 1. Van der Plas belooft nu al: geen boeren onteigenen in provinciecoalitie met BBB
  7

  Van der Plas belooft nu al: geen boeren onteigenen in provincie­co­a­li­tie met BBB

  Voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB) Caroline van der Plas belooft dat haar partij alleen in provincies zal besturen als in het coalitieakkoord komt te staan dat boeren niet zullen worden onteigend. Dat staat haaks op voornemens van het kabinet om boeren verplicht uit te kopen om de stikstofuitstoot te verminderen als het vrijwillig niet lukt. Bij de uitvoering van dat beleid is een belangrijke rol weggelegd voor provincies.