Foto ter illustratie. Iemand wordt getest op het coronavirus.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Iemand wordt getest op het coronavirus. © ANP

ChristenUnie komt met alternatief voor ‘2G-beleid’: ‘Massaal testen van iedereen’

De ChristenUnie wil dat op de langere termijn iedereen, gevaccineerd of niet, zich steeds laat testen voor toegang. De partij doet dat als tegenvoorstel voor de plannen van het demissionaire kabinet. Daarin mogen mensen alleen naar bepaalde evenementen als zijn gevaccineerd zijn tegen het coronavirus of eerder besmet zijn geweest.

4 reacties

 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Gristen unie plek in de oppositie
 • P. Pietersen

  2 maanden geleden
  Goed initiatief , zal zeker bijdragen om dit de kop in te drukken, als er goede data wordt verzameld is tevens te zien waar haarden zitten, en welke groep van de bevolking (geprikt of niet) het meest besmet zijn .
 • Jan Heikamp

  2 maanden geleden
  Ik vind al dit getrut zoiezo niks ,maar de 1G van Seegers kan ik goed mee leven,want prik of niet,iedereen kan besmet raken en anderen besmetten en dat gelul van met prik minder ziek en minder snel ic,ziek is ziek,PUNT. Iedereen wel of niet geprikt moet overal op aan en in kunnen, ff testje doen en klaar, veel rechtvaardiger dan wat Pinokkio en zijn holmaatje willen.
 • Els Ploeg

  2 maanden geleden
  Prima alternatief.
 1. Dit jaar veel meer Gronings gas nodig om aan behoefte Duitsland te voldoen
  Update
  4

  Dit jaar veel meer Gronings gas nodig om aan behoefte Duitsland te voldoen

  Dit ‘gasjaar’ (van oktober 2021 tot en met september 2022) wordt waarschijnlijk bijna dubbel zoveel gas gewonnen uit het Groningerveld als eerst verwacht. Waar het ministerie van Economische Zaken eerst uitging van 3,9 miljard kubieke meter, komt de winning door omstandigheden uit op maximaal 7,6 miljard kuub, onder meer om te kunnen voldoen aan de enorme vraag van Duitsland. Het besluit kan rekenen op veel kritiek.