Fractieleider Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en premier Mark Rutte tijdens een debat in de Kamer.
Volledig scherm
Fractieleider Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en premier Mark Rutte tijdens een debat in de Kamer. © ANP

CU-leden willen dat Kamerfractie eerder motie van wantrouwen tegen ministers steunt

De Kamerleden van de ChristenUnie moeten strenger controleren of kabinetsleden integer handelen. In het uiterste geval moet de fractie niet schuwen moties van wantrouwen of afkeuring te steunen tegen bewindspersonen die bijdragen aan een ‘onbetrouwbare bestuurscultuur’.

7 reacties

 • Harold de Vreden

  1 maand geleden
  Het zal mij benieuwen of bij deze woorden ook daden worden gezet. Tot nu toe was het pappen en nathouden voor de CU het belangrijkst, ze blijven Rutten nog maar steeds braaf( bijna slaafs) volgen. Vinden schijnbaar alles goed wat Rutte flikt.
 • Elly Verrips

  1 maand geleden
  Welke partijen zijn bereid deze waardeloze regering te laten vallen. Aub verkiezingen en er dan voor zorgen dat de VVD absoluut niet meer de kans krijgt de oude hap weer in het zadel te krijgen. Het is hoog tijd voor eindelijk eens veranderingen.
 • Jaap Bennekom

  1 maand geleden
  Zal mij benieuwen of cu de stap ook gaat nemen om moties van wantrouwen te gaan steunen. Tot op heden is het een mee loop partij geweest die met alle winden mee waait. Segers komt altijd heel verontwaardigd over, maar als puntje bij paaltje komt draaid hij als een blad aan de boom. Ruggegraat is bij de cu ver te zoeken. Duidelijkheid en voor hun eigen mening uit komen worden aan de kant geschoven om op het pluche te blijven zitten, en dit kabinet in stand te houden. Hopelijk veranderd er nu iets
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind het moedig en rechtvaardig dat die stelling is ingenomen,ook al omdat de meeste partijen als koeien achter hun ministers aanlopen zonder eigen mening en zich als onmondige kinderen gedragen.klasse!
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Segers verloochend zo'n beetje alles en iedereen dus ook de CU leden. Hij heeft ook niet voor niks extreem gehoorzame ja knikkers in de fractie en in het Kabinet. Als de CU nog enig geloofwaardigheid wil overhouden dan adviseer ik Segers aan de dijk te zetten, het begon allemaal met zijn grote mond van afscheid nemen van Rutte en nu zit hij bij Rutte op schoot terwijl het gelieg, gedraai en geheugenverlies bij Rutte niet bepaald minder is geworden.