Demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken (D66) komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
Demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken (D66) komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. © ANP

Dansen met Janssen, loze beloftes en een gebroken presentator

PodcastDe besmettingscijfers lopen – vooral onder jongeren- toch weer wat op: was het kabinet te snel met versoepelen? En wat zijn alle beloftes van ‘nieuw leiderschap’ en ‘nooit meer met Rutte’ waard, als er toch ‘gewoon’ voortgang wordt gemaakt in de formatie, met VVD en D66 voorop? Zeker nu Sigrid Kaag zelf ook is beschuldigd van pr-trucjes rond haar documentaire.

  1. Kan demissionair kabinet nog wel doorregeren in zo’n ijzige sfeer? ‘Het moet wel’
    PREMIUM
    5 vragen

    Kan demissio­nair kabinet nog wel doorrege­ren in zo’n ijzige sfeer? ‘Het moet wel’

    Het onstuimige ontslag van demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag - en daarop dat van Defensieminister Ank Bijleveld - laat een gehavend kabinet achter. Hoewel Kaag niet meer regeert, blijft ze wél D66-leider en aanvoerder van de Tweede Kamerfractie. Vandaag en morgen meldt ze zich in Hilversum, waar ze samen met VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Wopke Hoekstra onderhandelt over een nieuw kabinet.