Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open.
Volledig scherm
Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open. © Bart Hoogveld

Derde golf ‘lijkt wat mee te vallen’, kabinet komt met versoepelfases: terrassen open, avondklok weg

Het kabinet werkt aan een gefaseerd versoepelingsplan richting de zomer. Bovenaan de lijst staan het heropenen van het hoger onderwijs en de terrassen, ook het schrappen van de avondklok en heropening van de winkels hebben topprioriteit. Deze verruimingen kunnen 21 april ingaan, vrijdag buigt het OMT zich over de wensen.

8 reacties

 • Klazien van Dijk

  6 dagen geleden
  Leuk allemaal, over sporten en openen sportscholen zie ik niets. En dat terwijl de overheid voor deze strenge lockdown de sportscholen nog open hield ter bevordering van de gezondheid.
 • Alex van Adrichem

  6 dagen geleden
  @Ria Fokkema. Misschien eerst even rustig lezen voordat je zo reageert. Als opa en oma willen we graag met onze dochter en 2 kleinkinderen op vakantie. Dus geen gekke dingen opzoeken. En in een ruim huisje zodat we niet op elkaars lip zitten. Slechts met één persoon buiten het gezin op vakantie in dezelfde accomodatie betekent dus dat dit niet mogelijk is. Geen luxeprobleem dus. En ik heb het niet over vriendenGROEPEN. Ook u gun ik een fijne vakantie. Groetjes, Alex.
 • Patrick Colinda Jayden Charissa Zonnenberg

  6 dagen geleden
  Hopelijk ook weer ( ook al is het maar 2 uurtjes ) zwembaden open voor recreatief zwemmen. Zou zo fijn zijn in de meivakantie
 • Ria Fokkema

  6 dagen geleden
  Luxeprobleem.....
 • Ria Fokkema

  6 dagen geleden
  @Alex van Adrichem. Hallo zeg.... Het is al een heel voorrecht dat we nu weer op vakantie kunnen... En dan wil jij gelijk ook alweer op vakantie met meerdere gezinnen/vrienden... In 1 huisje.... Denk even na! Wees blij met wat je hebt en wat nu wel weer kan! Dan gewoon 2 huisjes huren op hetzelfde park...zou ik zo zeggen... Groetjes, Ria.
 1. Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'
  PREMIUM

  Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'

  De druk op het kabinet neemt toe om de terrassen te openen, nu ook tal van burgemeesters daar openlijk voor pleiten. Horeca-ondernemers hebben al sinds februari een plan klaar liggen om hun zaken weer veilig open te gooien. ,,Wij roepen al maanden dat we onderdeel willen zijn van de oplossing. Dat blijkt nu ook in het eigenbelang van burgemeesters’’, zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We zien allemaal dat zij de handhaving niet meer onder controle hebben.’’
 1. Nog steeds zoektocht naar vermiste kanoër: 'In dat koude water ben je na 5 minuten weg'
  Play

  Nog steeds zoektocht naar vermiste kanoër: 'In dat koude water ben je na 5 minuten weg'

 2. Arie mag als test vakantie vieren in Griekenland: 'Ik heb het echt gemist'
  Play

  Arie mag als test vakantie vieren in Grieken­land: 'Ik heb het echt gemist'