Dijkgraaf wil van mbo’ers volwaardige studenten maken: ‘We hebben hen hard nodig’

met VideoMbo’ers moeten ook welkom zijn bij de introweek, lid kunnen worden van een studentenvereniging en internationale ervaring opdoen. Onderwijsminister Dijkgraaf hoopt ook met een oriëntatiejaar meer studenten naar de zorg, techniek en bouw te lokken. ,,Mbo’ers zijn een enorme rijkdom.”

4 reacties

 • R Bogaards

  4 maanden geleden
  Ik begrijp uit deze tekst alleen nog niet precies wat minister Dijkgraaf bedoelt met: mbo studenten zouden ook lid van een studentenvereniging moeten kunnen worden.
 • Bert Latt�

  4 maanden geleden
  M.H. van den Brink. MBO hebben geld zat. Ze stoppen het alleen liever in onroerend goed ipv lesmateriaal of in hun docenten !! En wat dacht van al die gecreerde bestuursfuncties bij de MBO's!! Kan wel ff doorgaan, maar zal het hier bij laten.
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Nu ook nog voldoende aandacht voor het VMBO en het V(oortgezet) S(peciaal) O(nderwijs). Ook daar zijn jongelui die we heel goed in onze maatschappij kunnen gebruiken.
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Eindelijk ontdekken ze bij D66 dat we af moeten van hoger- en lager opgeleiden. En liever ook geen geëxperimenteer. Stel eerst maar voldoende geld beschikbaar om de opleidingen in staat te stellen goed lesmateriaal aan te schaffen. De omslag in het denken is heel hard nodig en ik betwijfel of de jongeren die een MBO-opleiding volgen zitten te wachten op de naam student. Wel hebben ze recht op een gelijke behandeling als degenen die naar het HBO en de universiteit gaan.