Acht nieuwe ministers uit het kabinet Rutte IV. Vanaf linksboven met de klok mee: Karien van Gennip, Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge, Carola Schouten, Franc Weerwind, Hanke Bruins Slot, Dilan Yesilgöz en Kajsa Ollongren.
Volledig scherm
Acht nieuwe ministers uit het kabinet Rutte IV. Vanaf linksboven met de klok mee: Karien van Gennip, Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge, Carola Schouten, Franc Weerwind, Hanke Bruins Slot, Dilan Yesilgöz en Kajsa Ollongren. © ANP en HH

Dit zijn de nieuwe bewindslieden in het kabinet-Rutte IV

Formateur Mark Rutte heeft zijn nieuwe kabinet rond. CDA-leider Wopke Hoekstra wordt de nieuwe minister voor Buitenlandse Zaken. Ook Hugo de Jonge keert terug in het nieuwe kabinet, als minister voor Volkshuisvesting. Karien van Gennip en Hanke Bruins Slot worden namens de christendemocraten de ministers van Sociale Zaken en Binnenlandse Zaken.

33 reacties

 • Sina Hogeboom

  9 maanden geleden
  Nul vertrouwen en dan gaan ze gewoon door dat kan alleen met een plaat voor de kop!!
 • J Snijder

  9 maanden geleden
  Er is al aardig wat tijd verstreken tot de volgende verkiezingen als straks Rutte 5gekozen wordt !
 • Arnold Wijngaard

  9 maanden geleden
  Handige zet van Mark Prutser om toch vooral premier te blijven. Immers, op alle hoofdpijndossiers van de vorige kabinetten is een minister gezet. De premier blijft, als het fout gaat, meer beschermd. Teflon-Markje gaat op die manier voor een 5e termijn. Het volk wordt door Teflon-Markje keer op keer bedrogen zonder dat hij er zelf een actieve herinnering aan heeft.
 • Ep Sluiter

  9 maanden geleden
  Hoop dat het zaakje gauw knapt wat een bij elkaar geraapt zooitje
 • Joost Van Zutphen

  9 maanden geleden
  Al maanden loopt de parlementaire enquête over Groningen. Iedereen in Den Haag weet dat het kabinet daar in 2022 over gaat vallen. Daarom dat alle oppositiepartijen er alles aan gedaan hebben om niet in het kabinet te komen. Zoiets kost immers zetels. Dus kon deze coalitie demissionair blijven zitten of voor de vorm even een kabinet vormen. Dat laatste is gedaan voor die paar maanden.