Woningbouw of weiland? Een van de dilemma's waar raadsleden voor komen te staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningbouw of weiland? Een van de dilemma's waar raadsleden voor komen te staan. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Duivelse dilemma’s in de raadszaal: ‘Je kunt toch geen mensen stapelen om het buitengebied groen te houden’

Afvalproblemen, zonneparken, asielzoekers, energietransitie, stikstof, jeugdzorg, woningbouw: de nieuwe gemeenteraden na de komende verkiezingen krijgen zware onderwerpen voor de kiezen en zijn daarbij vaak afhankelijk van anderen. ,,Die mensen kun je niet opstapelen allemaal.”

7 reacties

  • Joost Van Zutphen

    1 jaar geleden
    Het CBS geeft elk jaar het woningtekort in Nederland weer. Dat woningtekort is momenteel duidelijk onder het langjarige gemiddelde en is het laatst gemeten jaar met ruim 70.000 afgenomen. Veel bouwen in steden leidt dus onherroepelijk tot weer leegstand en afbraak prima huizen buiten de steden. Niet doen dus. Als er een tekort aan sociale huurwoningen is, verplicht mensen daar dan uit te gaan als ze teveel verdienen.
  • HAM Boelens

    1 jaar geleden
    Hugo, misschien moet je meer met de mensen die op een huis wachten bezig zijn als je schoenen en laarzen. Oude fabrieken afbreken en nieuwe huizen opzetten. Huizen voor onderwijs personeel en verzorgenden beschikbaar stellen in het gebied waar ze werken enz.
  • klaas Bron

    1 jaar geleden
    Politiek laat in dossiers stikstof, natuur, klimaat, aardbeving Groningen, energietransitie en Bouw een enorm potje onkunde zien en mist geheel het gezonde boeren verstand. Grootste issue is verstikkende en tegenstelde regelgeving, bureaucratie, nepmodellen en het gevoerde beleid. Pak dit probleem keihard aan en je creëert veel ruimte, snelheid en de kosten gaan met tientallen miljarden omlaag!
  • M. Ho

    1 jaar geleden
    Zolang de bevolking blijft groeien, steeds meer behoefte aan bebouwing, infrastructuur, onderwijs, zorg, grondwater, energie enz, enz. Maar maak u geen zorgen; Wir schaffen das.
  • Gerrit V d Weerd

    1 jaar geleden
    Bouwen , de politiek heef er voor gezorgd met hun natura gebieden dat er niets meer kan , partijen zoals groen links D66 en partij v d dieren zijn hier debet aan , in niet een land in Europa hebben ze een stikstofprobleem maar hier willen ze het beste jongetje van de klas zijn Mileudefensie en urganda met vollebroek voorop zorgen dat er niets meer mogelijk , nu al de boeren nog weg groot gedeelte van de industrie dicht en Schiphol dicht dan worden we een derde wereld land .
  1. Schaduw over verkiezingen: ‘Gemeenten krijgen al decennia te weinig geld voor hun taken’
    PREMIUM

    Schaduw over verkiezin­gen: ‘Gemeenten krijgen al decennia te weinig geld voor hun taken’

    Op 16 maart mogen we weer naar de stembus. Dit keer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat belooft wat, zeker voor lokale partijen. Voor kandidaten die mooie beloften willen doen, zijn het zware tijden. Het geld is op. De situatie is zo ernstig, dat ‘de lokale democratie op het spel’ staat. In een serie verhalen blikken we vooruit op deze verkiezingen. Dit is aflevering 1. ,,Er voltrekt zich een stille ramp.”