Eerste vrouwelijke CU-leider: inhoudelijke veelvraat, soepel in de omgang, maar fel op christelijke principes

Mirjam Bikker / Met videoBinnen de ChristenUnie is niemand verbaasd dat Mirjam Bikker de nieuwe leider wordt. De jurist bewees zich de afgelopen jaren als een harde werker, sociale collega maar ook als strenge bewaker van christelijke principes. ,,Nu hebben we overal vrouwen aan het stuur.”

13 reacties

 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Van de nét overleden ex-paus werd gezegd dat hij een 'beminnelijk man' was. Maar zo steil als een Farizeeër in de leer was-ie óók. Gaan we nu meemaken met Bikker: op belangrijke punten stappen we met haar achter i.p.v. vooruit. Als partij verschaft de CU Rutte de meerderheid het land naar de bliksem te helpen. En mevrouw Schouten heeft nog niets voor de armen in Nederland betekent. Opgeteld een partij die niets toevoegt, maar vooraan staat bij afbraak-politiek. Met hun van de drup in de regen.
 • wilma aalvanger

  2 maanden geleden
  Jammer dat Segers stopt, maar ik heb Bikker in verschillende debatten zien optreden en heb alle vertrouwen in haar. Ook een integer politica.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Hopelijk heeft ze als jongere dame iets meer respect voor mensenrechten voor alle mensen hier op aarde, in plaats van haar voorganger voor slechts een selectief aantal mensen. Veel succes gewenst aan haar.
 • Geert Arends

  2 maanden geleden
  @K.Kanis. De door u genoemde zaken worden door niemand “door de strot gedrukt.” CU wil ze voor iedereen verbieden. D66 wil het aan het individu laten. Wat is er in godsnaam mis met persoonlijke keuzevrijheid?
 • Geert Arends

  2 maanden geleden
  @martijn huiskamp. D66 dringt niets op, anders dan het zelfbeschikkingsrecht van mensen. Voel u vooral vrij om een eigen, individuele, afweging te maken.