Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax.
Volledig scherm
Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax. © ANP / Peter Hilz

Einde aan de ‘bezorggekte’: ChristenUnie wil belasting op pakjes

pollEr moet een belasting komen op pakketjes die mensen bestellen bij webshops, zodat het aantal ‘vervuilende ritjes’ wordt teruggedrongen en er een einde komt aan de ‘bezorggekte’. Althans, dat vindt de ChristenUnie die wil dat het kabinet dit idee gaat onderzoeken.

47 reacties

 • Erwin Zand

  2 maanden geleden
  Er is maar 1 goede verstandige oplossing om het volume omlaag te krijgen! Klanten verplichten mee te betalen voor retour zendingen. Ik heb zelf een webshop, het is onvoorstelbaar wat men terug stuurt en met welke reden. Veel pakjes worden niet eens uitgepakt. Men besteld rustig bij 5 webshops verschilende modellen van 1 product en kiest de 'mooiste' uit, derest gaan ongeopend of nog erger uitgepakt en beschadigd retour. Enorm veel onnodige transporten en afval, onverkoopbaar dus vernietiging!
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Het meest schandalige van deze CU-prutser Pieter Grinwis kwam mij gisteravond ter ore in het programma Op1. Jeroen Pauw stelde daar dat deze 'politicus' op het moment dat hij z'n idiote plan lanceerde al door de makers van de studie die zegt dat onlineshoppen juist groener is, geïnformeerd was daarover. En toch zo'n doldriest en geheel fout plan doorzetten. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd? Wat moeten we met zulke mensen in de Tweede Kamer?
 • R. Baumgartner

  2 maanden geleden
  Als dan geld dan ook naar de ondernemers gaat ... maar dat verdwijnt weer in het oneindige gat in Den Haag waar het voor andere rare en onduidelijke doeleinden wordt uitgegeven.
 • Mo Konink

  2 maanden geleden
  @Ekie Hoksbergen👍
 • Mo Konink

  2 maanden geleden
  Zover ik heb begrepen is het duurzamer om te bezorgen/af te halen bij een afhaalpunt tov het aan huis bezorgen. Niet het online shoppen zelf. Vraag me trouwens af of alle retourzendingen zijn meegenomen in onderzoek? En het online shoppen bij AliExpress? En alle teruggestuurde kleding waarvan het goedkoper is deze weg te gooien dan opnieuw te verpakken en te verkopen? Ik moet vaak wel online kopen omdat er geen winkel meer in de buurt is die het artikel verkoopt.