Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager.
Volledig scherm
Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager. © Jeffrey Groeneweg

Energierekening bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding

PrijsplafondEen huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en elektriciteit verbruikt, is straks zo'n 241 euro per maand kwijt. Het kabinet trekt extra geld uit om de hoge energierekening van burgers te dempen. In november en december gaat de rekening met een vast bedrag van 190 euro omlaag. Daarnaast wil het kabinet iets doen voor bedrijven die kampen met sterk gestegen energiekosten.

10 reacties

 • M Koskamp

  2 maanden geleden
  Voor of na salderen? En wat als je afrekenperiode in februari of maart is? Wordt er dan naar rato gekeken? Dat is niet handig omdat je in de winter veelal meer stroom gebruikt dan in de zomer.
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ G Timmer, uw woordkeus suggereert dat u het klimaatprobleem nog niet echt ziet hè. Of is het meer wat frustratie van u af schrijven?
 • E Winters

  2 maanden geleden
  Essent verhoogt in november de elektra met 82% en het gas met 42%. Ben benieuwd met ingang van welke datum de maximumtarieven ingaan.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Waarom (ook) niet de belasting die de overheid meegraait bij de hoge energieprijzen verlagen? De energiebedrijven verlagen de prijzen alvast per 1 november??? Essent, Vattenvall en anderen zouden de prijzen, na de tik op de vingers, juist per 1 november gaan verhogen. Dit bericht had ik afgelopen week tenminste van Essent. Dit wordt nu teruggedraaid 🤔 ???
 • G Timmer

  2 maanden geleden
  Je zal onder druk van de Groene Khmer maar van het gas af zijn gegaan...