Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Er zitten gewoon fascisten in het parlement en niemand durft dat uit te spreken

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

12 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het heel goed dat mafkezen dat roepen,weet je tenminste waar de vijand zit
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Hoe verwerpelijk de opmerking van Van Houwelingen ook is, moeten we ons ook realiseren dat FvD onderling kennelijk wél praat over het beginnen van zulke tribunalen. Zélf iets dergelijks bedenken zie ik Van Houwelingen niet doen, móet dus wel uit de koker van de grote goeroe komen, Baudet. Waarom vraagt niemand hem daarnaar? Als fascisme één van de drijfveren van FvD is, dan moet dat toch op alle manieren duidelijk worden? Met FvD aanspreken alsof ze stoute kleuters zijn gaan we 't niet redden.
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Zo'n 10 jaar geleden had ik een discussie met een groepje Libiërs. Het ging om de kloof tussen de Arabische en westerse cultuur. Wat mij altijd is bijgebleven was de opmerking van één van hen; "de westerse cultuur graaft zijn eigen graf, gaat door eigen toedoen ten onder, daar hebben ze ons niet voor nodig". Hij maakte het vergelijk met de geschiedenis, het Romeinse rijk, Napoleon. En het lijkt er steeds meer op dat die man gelijk heeft. Misschien is die Great Reset zo gek nog niet.
 • Geerlings

  2 maanden geleden
  Een trieste ontwikkeling, maar nog triester dat dit soort figuren een achterban heeft die hierbij staat te juichen. Ieder gevoel van normen en waarden is ter ziele, de hardste schreeuwers krijgen de meeste aandacht en vinden bovendien dat de rest van Nederland naar hun pijpen moet dansen (hoezo doorgeschoten poldermodel). Het wordt tijd dat de politiek (en overheden) zich herpakt, zodat Nederland hopelijk weer respekt krijgt voor deze nu genante politieke show.
 • albert van der parren

  2 maanden geleden
  Die zitten in elke partij
 1. Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaatbaar’
  Play
  update/VIDEO

  Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaat­baar’

  Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp wil in gesprek met fracties over de omgangsvormen in het debat. Aanleiding zijn uitlatingen van Kamerleden van Forum voor Democratie. Zo beet FVD’er Pepijn van Houwelingen D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma woensdag tijdens een debat toe dat hij voor het tribunaal gesleept zal worden vanwege zijn steun aan het coronabeleid van het kabinet.