Op sommige scholen werkt de Wet passend onderwijs goed en worden zorgleerlingen binnenboord gehouden, zoals op basisschool De Kroevendonk in Roosendaal.
Volledig scherm
Op sommige scholen werkt de Wet passend onderwijs goed en worden zorgleerlingen binnenboord gehouden, zoals op basisschool De Kroevendonk in Roosendaal. © Arie Kievit

Evaluatie: Wet passend onderwijs schiet doel voorbij, geen extra zorgleerlingen op gewone scholen

De Wet passend onderwijs heeft er niet voor gezorgd dat meer kinderen met een handicap, leer- of gedragsproblemen naar een gewone school gaan. Het aantal zorgleerlingen in het reguliere onderwijs is sinds de invoering, vijf jaar geleden, niet gestegen. Ook hebben docenten niet meer hulp gekregen om deze leerlingen te ondersteunen. Daar was geen geld voor.

  1. Echte Navalny-medewerker tegen Tweede Kamer: Er waren 12 succesvolle gesprekken met nep-Volkov

    Echte Navalny-medewerker tegen Tweede Kamer: Er waren 12 succesvol­le gesprekken met nep-Volk­ov

    Het gesprek dat Kamerleden in april hadden met een Rus die zich uitgaf voor een medewerker van Poetin-criticus Aleksej Navalny, stond niet op zichzelf. De échte medewerker, Leonid Volkov zegt dat de Russische grappenmaker er twaalf keer in is geslaagd om in gesprek te gaan met verschillende organisaties wereldwijd. Ook de Tweede Kamer nodigde de Volkov-imitator uit voor een gedachtewisseling. ,,Dat betekent dat er honderden pogingen zijn geweest.”