Liliane Ploumen (midden), Jesse Klaver (links) en Mark Rutte.
Volledig scherm
PREMIUM
Liliane Ploumen (midden), Jesse Klaver (links) en Mark Rutte. © EPA

Gemor bij PvdA en GroenLinks over mogelijke kabinetsdeelname: ‘Lilianne, doe het niet!’

PvdA en GroenLinks houden de deur open naar kabinetsdeelname met de VVD van Mark Rutte. Maar in de achterban van de linkse partijen klinkt nu al gemor: ,,Rutte staat voor de verkeerde cultuur.’’

5 reacties

 • Alert Persoon

  1 maand geleden
  Bla Bla Bla en uiteindelijk veranderd er niets je moet niet meeregeren maar verandering is nodig dus niet met Rutte
 • Sander van Schoonhoven

  1 maand geleden
  "De positie van Rutte is nu zodanig verzwakt dat GroenLinks misschien veel programmapunten kan binnenslepen bij de formatie". Dan snap je het kennelijk niet, je zit niet met Rutte BV aan tafel maar met de VVD. Je weet wel, met afstand de grootste partij volgens de jongste verkiezingen.
 • Hans Invernizzi

  1 maand geleden
  Arrogantie? Ik zou zeggen: verantwoordelijkheidsbesef. Links heeft zeker verloren, maar dat PvdA en GroenLinks desondanks bereid zijn dit land in crisis te willen besturen, siert hen. Oppositie voeren kan iedereen; meeregeren is andere koek. De zorg bij links over met Rutte in zee gaan begrijp ik, maar de partijen zijn waarschijnlijk hard nodig om een solide meerderheid in het parlement te bereiken. En die windmolens zijn hard nodig om de klimaatcrisis het hoofd te bieden.
 • Chris Reintsema

  1 maand geleden
  Wat een een arrogantie
 • T blankhorst

  1 maand geleden
  Met stijgende verbazing reaktie van links gelezen. Wat een arrogantie. Alsof zonder links Nederland verloren is. Wie heeft er nu de verkiezingen verloren? Lees het verhaal over de rol van politiek links over het verhaal van het doordrukken van plaatsing windmolens en je begrijpt hoe achterbaks links haar zin wil doorvoeren.