Geschokte reacties tijdens Kamerdebat: FVD vergelijkt coronatijdperk met Tweede Wereldoorlog

videoKamervoorzitter Vera Bergkamp heeft vanmiddag tot drie keer toe het debat over agressie en bedreigingen tegen journalisten stilgelegd. Aanleiding was de bijdrage van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren, die een vergelijking trok tussen de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en het coronabeleid.

15 reacties

 • Reinder van Til

  2 maanden geleden
  De kartel partijen maken te pas en te onpas vergelijkingen met de tweede wereldoorlog. Ten tijde van Pim Fortuyn werd zelfs Anne Frank erbij gesleept door D666 leider De Graaf. Cohen zei dat Marokkanen net als joden worden behandeld. Janmaat, Fortuyn, Wilders, Baudet, allemaal worden ze vergeleken met nationaal socialisten. Maar oei oei oei als Gideon van Meijeren de tweede wereldoorlog erbij haalt. Dan is het opeens not done. Bende hypocriete politici
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Beste Rob, het gaat om de keuzevrijheid. Kansloze jongeren hebben geen keuze als ze bv niet aangenomen worden omdat ze Marokkaan zijn. Joden hadden geen keuze wel of niet een ster dragen. Iedereen heeft nu de keuze zich wel of niet te laten vaccineren. Ik heb bv geen pasje om auto te rijden, wordt ik dus nu uitgesloten?
 • Rob Brama

  2 maanden geleden
  Ik probeer het nog één keer door aan alle verbolgen mensen te deze vraag te stellen, helaas vrees ik dat een doordacht antwoord uit zal blijven. Waarom was u niet verbolgen toen Job Cohen het zei? Hij vergeleek het buitensluiten van kansarme Marokkaanse jongeren met het uitsluiten van de Joden. De situatie waarin we nu zitten is een stuk erger, maar toch mag het niet gezegd worden. Mag Dhr. Cohen het zelf wel omdat hij Joods is, omdat ie van de PVDA was? Komt u maar, met belezen repliek graag.
 • Jan Ton

  2 maanden geleden
  Kamerleden- en voorzitter maakten zichzelf wederom belachelijk. Wat een amateurisme, en wat laat men -ook in de commentaren hier- weer ontzettend goed zien waarom wat Gideon zegt de keiharde waarheid is.
 • Sander van der Kous

  2 maanden geleden
  Het is een walgelijk vergelijk, van misselijkmakend zieke geesten, met een schokkend gebrek aan historisch besef en empathie. Piepen over schending van grondrechten, maar zelf de vrije pers demoniseren, en discrimineren op afkomst.