Mark Rutte, Travis Kalanick  en Neelie Kroes in februari 2016 tijdens een werkbezoek op het hoofdkantoor van Uber in San Francisco.
Volledig scherm
Mark Rutte, Travis Kalanick en Neelie Kroes in februari 2016 tijdens een werkbezoek op het hoofdkantoor van Uber in San Francisco. © ANP / ANP

Hoe Neelie Kroes ondanks verbod bij premier Rutte lobbyde voor een gesprek met Uber-topman

Ondanks een lobbyverbod heeft voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes in 2015 een gesprek tussen Uber-topman Travis Kalanick en premier Mark Rutte geregeld. Die ontmoeting moest vooral niet in Nederland plaatsvinden vanwege lopende rechtszaken tegen Uber. Dat adviseerde de ambtelijke top, blijkt uit documenten die donderdag openbaar zijn gemaakt.

  1. Van der Plas belooft nu al: geen boeren onteigenen in provinciecoalitie met BBB
    7

    Van der Plas belooft nu al: geen boeren onteigenen in provincie­co­a­li­tie met BBB

    Voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB) Caroline van der Plas belooft dat haar partij alleen in provincies zal besturen als in het coalitieakkoord komt te staan dat boeren niet zullen worden onteigend. Dat staat haaks op voornemens van het kabinet om boeren verplicht uit te kopen om de stikstofuitstoot te verminderen als het vrijwillig niet lukt. Bij de uitvoering van dat beleid is een belangrijke rol weggelegd voor provincies.