Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown.
Volledig scherm
Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown. © ANP

Horeca en cultuur moeten niet te vroeg juichen, open tot 20.00 uur onder ‘veel en zware voorwaarden’

Alles in de samenleving - ook de horeca en de cultuursector- open tot 20.00 uur ‘s avonds. Het zou kunnen, adviseren de deskundigen van het OMT aan het kabinet. Maar, waarschuwen ingewijden wel, dat gaat dan wel gepaard met ‘veel en zware voorwaarden'. 

26 reacties

 • R Peters

  4 maanden geleden
  Akkerman@niet moeilijk doen. Coronapas zoals die nu is. 3 prikken of corona doorgemaakt. En als je geen prik wilt en geen corona hebt gehad, ga je even naar testen voor toegang voor een test. 2G en 2G+ werken anders, dan mag je niet met een negatieve test naar binnen als je ongevaccineerd bent. Maar dat weet jij allang. Dus snap niet dat jij zo moeilijk doet. Wat jij bericht is geneuzel.
 • Cees Kamphuis

  4 maanden geleden
  Dus na 20.00 uur is het virus actief? Gooi gewoon alles open zonder regels want dan komen de mensen gespreid binnen en dus geen drukte voor sluitingstijd.
 • J Breukelman

  4 maanden geleden
  Het Kabinet heeft maar één doel: alles zoveel mogelijk vertragen. Alles dicht zolang het maar enigszins kan. Ze doen slechts concessies. Ze willen gewoon niet anders. Ik hoop dat de horeca massaal nu haar eigen weg gaat. Eensgezind.
 • J Snijder

  4 maanden geleden
  Blij maken met een dooie mus 3 keer niks kosten zijn veel meer dan de opbrengst 8 uur moet het nog beginnen
 • A. ten Kleij

  4 maanden geleden
  Gooi het open en laat de mensen hun verantwoording nemen. Maar lang houden de horeca en andere beroepen het niet vol. Maar de mensen ook niet..
 1. Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.