Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown.
Volledig scherm
Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown. © ANP

Horeca en cultuur moeten niet te vroeg juichen, open tot 20.00 uur onder ‘veel en zware voorwaarden’

Alles in de samenleving - ook de horeca en de cultuursector- open tot 20.00 uur ‘s avonds. Het zou kunnen, adviseren de deskundigen van het OMT aan het kabinet. Maar, waarschuwen ingewijden wel, dat gaat dan wel gepaard met ‘veel en zware voorwaarden'. 

26 reacties

  • R Peters

    1 jaar geleden
    Akkerman@niet moeilijk doen. Coronapas zoals die nu is. 3 prikken of corona doorgemaakt. En als je geen prik wilt en geen corona hebt gehad, ga je even naar testen voor toegang voor een test. 2G en 2G+ werken anders, dan mag je niet met een negatieve test naar binnen als je ongevaccineerd bent. Maar dat weet jij allang. Dus snap niet dat jij zo moeilijk doet. Wat jij bericht is geneuzel.
  • Cees Kamphuis

    1 jaar geleden
    Dus na 20.00 uur is het virus actief? Gooi gewoon alles open zonder regels want dan komen de mensen gespreid binnen en dus geen drukte voor sluitingstijd.
  • Johan Breukelman

    1 jaar geleden
    Het Kabinet heeft maar één doel: alles zoveel mogelijk vertragen. Alles dicht zolang het maar enigszins kan. Ze doen slechts concessies. Ze willen gewoon niet anders. Ik hoop dat de horeca massaal nu haar eigen weg gaat. Eensgezind.
  • J Snijder

    1 jaar geleden
    Blij maken met een dooie mus 3 keer niks kosten zijn veel meer dan de opbrengst 8 uur moet het nog beginnen
  • A. ten Kleij

    1 jaar geleden
    Gooi het open en laat de mensen hun verantwoording nemen. Maar lang houden de horeca en andere beroepen het niet vol. Maar de mensen ook niet..
  1. Hoe het kan dat horecazaken niet massaal omvallen: huis verkopen, geen salaris, schulden en nieuws negeren
    PREMIUM

    Hoe het kan dat horecaza­ken niet massaal omvallen: huis verkopen, geen salaris, schulden en nieuws negeren

    Al twee jaar zijn horecazaken meer dicht dan open, en toch is het aantal faillissementen afgelopen jaar historisch laag. Hoe kan dat? Een kijkje achter de gesloten deuren van tien kroegen en cafés van het Vechtdal tot Flevoland levert financieel en mentaal zeer pijnlijke - maar ook wisselende - verhalen op. Over enorme schulden, uitgeven van jarenlang opgespaarde buffers en de onmogelijkheid om te stoppen. ,,Het geld van mijn huis gaat naar de zaak, daar heb ik echt een potje om zitten janken.’’