Kaag doet ‘concessie’: D66 wil in kabinet met VVD, CDA, PvdA, GroenLinks én ChristenUnie

VideoD66-leider Sigrid Kaag wil onderhandelen over een brede meerderheidscoalitie met VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks én ChristenUnie. Dat heeft zij vanmiddag gezegd op een partijbijeenkomst in Amsterdam. De laatste tijd wilde Kaag niet in een kabinet stappen met twee christelijke partijen. Nu zet ze de deur op een kier voor een doorstart van het demissionaire kabinet.

19 reacties

 • B Zieleman

  12 maanden geleden
  Waar haalt Kaag al haar lef vandaan? Ze dendert vanuit het niets over iedereen heen, zit net 187 dagen in de 2e kamer en doet net alsof ze de koningin van het land is. En doodleuk partijen uitsluiten, omdat die niet in hún straatje passen. Kaag is net als Rutte, het land moet kapot en de burger maar blijven uitknijpen. Het zijn allebei grote griezels voor de gewone Nederlander. Ik ken en weet geen enkele Nederlander die blij is met die twee.
 • C Peters

  1 jaar geleden
  Ik heb toch begrepen dat GL en de Pvda veel zetels verloren hebben met de verkiezingen, dus zit nederland niet te wachten op deze 2 partijen, snapt die Kaag dat nog steeds niet.
 • Harm Platz

  1 jaar geleden
  Blijkbaar denkt Kaag dat zij de verkiezingen heeft gewonnen en bepaalt hoe de regering eruit komt te zien.
 • JG Visser

  1 jaar geleden
  Zie je wel ze wil ten koste van alles in het kabinet ook als ze haar zin niet krijgt Levensgevaarlijk mens
 • W. Gotink

  1 jaar geleden
  Ik sluit me aan met de 2 reacties. Wat is ze dom.
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’