Kaag over stoppen als minister voor Buitenlandse Handel: ‘Ik kan niet op vijf plekken tegelijk zijn’

videoHet kabinet is al maanden demissionair en VVD en D66 schrijven aan een aanzet voor het regeerakkoord, toch is het volgens D66-leider Sigrid Kaag ‘voor een korte periode’ nodig om drie nieuwe bewindslieden te zoeken. Zelf gaat ze wel door als minister van Buitenlandse Zaken, maar stopt ze met haar tweede ministerschap, dat voor Buitenlandse Handel.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Economie-minister Bas van ‘t Wout vanwege burn out thuis, Stef Blok tijdelijke vervanger

  Economie-minister Bas van ‘t Wout vanwege burn out thuis, Stef Blok tijdelijke vervanger

  Bas van ‘t Wout, sinds enkele maanden demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat, kan vanwege een burn-out zijn functie voor een periode van tenminste drie maanden niet vervullen. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag weten. Hij wordt met onmiddellijke ingang vervangen door de minister van Buitenlandse zaken, Stef Blok, voor de duur dat hij niet in staat is zijn taak als minister uit te oefenen.