Kabinet bij elkaar over exploderende gasprijs: ‘We beraden ons op ingrepen’

VIDEOEen deel van het kabinet komt dinsdag bij elkaar om een oplossing te verzinnen voor de fors stijgende gasprijs. Ook staat het onderwerp morgen op de agenda van de ministerraad. De energierekening dreigt voor veel burgers en bedrijven de pan uit te rijzen. ,,Het kabinet gaat zich beraden over of er ingrepen nodig zijn en zo ja, welke dan’’, zegt demissionair minister Hoekstra (Financiën).

4 reacties

 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Die haagse “vrienden” hebben de energiebelasting de afgelopen jaren GIGANTISCH verhoogd zonder dat de bevolking dit in de gaten had.
 • h betuw

  2 maanden geleden
  gas kan wel goedkoper maar ja die belastingen he
 • Sander van Schoonhoven

  2 maanden geleden
  Dit is de tol die we betalen voor het sluiten van de gasvelden in Groningen. Nu we van anderen afhankeljk zijn voor de levering van gas zijn we min of meer aan de goden overgeleverd.
 • J Visser

  2 maanden geleden
  Alvast 1 tip voor onze bewindslieden: niet de kolencentrales sluiten. Dat zal de vraag nog meer doen stijgen en dus ook de prijs. Dat fabeltje van Timmermans op inzetten op duurzame energie komt omdat hij dan Noorwegen met Nederland vergelijkt. Alleen hebben ze daar serieuze waterkrachtcentrales en dat is stukken goedkoper en rendabeler dan wind of zonne-energie.
 1. Extra coronamaatregelen dreigen op vervroegde persconferentie: ‘Alles ligt op tafel’
  VIDEO

  Extra coronamaat­re­ge­len dreigen op vervroegde persconfe­ren­tie: ‘Alles ligt op tafel’

  Nu de coronagrafieken blijven exploderen, houden diverse Haagse bronnen sterk rekening met een vervroegde persconferentie over extra restricties. Vandaag wordt het kernteam van het kabinet door OMT-voorzitter Jaap van Dissel bijgepraat over de stand van zaken. IC-voorman Diederik Gommers vindt nu ‘keiharde maatregelen’ nodig. ‘Anders zitten we over tien dagen in code zwart’. Een woordvoerder van het OMT liet weten dat het gesprek vooralsnog niet wordt vervroegd.