Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt aan voor overleg van de Ministeriele Commissie COVID-19 (MCC) over de aanpak van het coronavirus.
Volledig scherm
Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt aan voor overleg van de Ministeriele Commissie COVID-19 (MCC) over de aanpak van het coronavirus. © ANP

Kabinet bijeen over coronamaatregelen: avondklok en nóg strengere regels voor visite

Het kabinet wil nog eens een verzwaring van de coronamaatregelen, bovenop de al geldende lockdown. Ingrediënten zijn een avondklok en strengere regels rond reizen, visite en quarantaine. Die avondklok zou mogelijk op vrijdag al ingaan en lopen van 20.30 uur tot 04.30 uur.

6 reacties

 • G. Kok

  1 maand geleden
  als de jeugd zich aan de regels zou houden en niet was gaan rellen was dit niet nodig geweest
 • reina geerestein

  2 maanden geleden
  ik ben voor de avondklok dat hadden ze veel eerder moeten doen verder vind ik dat het bezoek op 2 hadden moeten blijven,nou kan je als echtpaar nooit naar je zieke dochter op bezoek
 • van Oostende

  2 maanden geleden
  Mn rondje wandelen na het journaal komt nu in de knel. Dat kan natuurlijk op andere tijden maar vergt planning en dat rondje is juist een "spontane behoefte". waarom die avondklok niet vanaf 22.00 uur? Jaap van Oostende
 • G.M. Wustefeld

  2 maanden geleden
  Wat betreft bezoekers weer een extra risico voor eenzaamheid onder alleenstaanden. Een stel (uit één huishouden) mag niet bij hem of haar meer op bezoek. Hij of zij mag als alleenstaande wèl op bezoek bij het stel. Dus moeten we weer creatief binnen de regels denken; 1 persoon moet de eenzame persoon ophalen om gezellig op bezoek te kunnen komen. Maar is het risico van besmetting niet groter als deze persoon op bezoek komt bij een gezin van 6 dan wanneer 2 bezoekers samen bij hèm komen?
 • MPC Broekhoven

  2 maanden geleden
  Dan moet je 20.00 doen,en winkels eerder dicht,en 1 persoon op visite.Pak dan een keer flink door,dan zijn we er vlugger van af,en laat het doorgaan tot na de voorjaarsvakantie,anders zijn we weer terug bij af.
 1. Kaag schrapt Qatar uit handelsmissie nadat ze zich uitsprak voor boycot WK
  VIDEO

  Kaag schrapt Qatar uit handelsmis­sie nadat ze zich uitsprak voor boycot WK

  De geplande virtuele handelsmissie naar Qatar, later deze maand, gaat niet door. Dat meldde Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vanmorgen in de AD-webserie ‘Gamen met politici'. Het land is stilzwijgend geschrapt uit het rijtje Golfstaten waaraan minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking met Nederlandse ondernemers een digitaal bezoek zou brengen. Dat gebeurde nadat Kaag zich als D66-lijsttrekker uitsprak vóór een boycot van het WK voetbal in Qatar.
 1. Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwembad in
  Play

  Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwem­bad in

 2. Grote rookpluimen bij brand in schuur, 14 kippen dood
  Play

  Grote rookplui­men bij brand in schuur, 14 kippen dood