Op het ministerie van Financiën overleggen minister Sigrid Kaag, staatssecretaris Marnix van Rij en de fractieleiders van coalitiepartijen over een noodplan.
Volledig scherm
Op het ministerie van Financiën overleggen minister Sigrid Kaag, staatssecretaris Marnix van Rij en de fractieleiders van coalitiepartijen over een noodplan. © ANP

Kabinet koerst op energiecompensatie voor miljoenen gezinnen: ‘Meerderheid van het land profiteert’

Het noodpakket om de exploderende energiefactuur te dempen moet de meerderheid van Nederland gaan helpen. De coalitietop sprak dit weekend over een compensatieregeling waarbij gezinnen voor een gemiddeld stroom- en gasverbruik een lager tarief betalen.

60 reacties

 • D Dijkhof

  6 dagen geleden
  @Biesemaat, Het was slechts een constatering. Een stukje realiteit. Vervelend voor u dat u slecht tegen de realiteit kan.
 • Erik Biesemaat

  6 dagen geleden
  @ D Dijkhof, alweer zo’n inhoudelijk sterke reactie van u. Het is juist dat soort holle frases van reageerders waar ik nogal slecht tegen kan.
 • D Dijkhof

  6 dagen geleden
  @biesemaat, U bent een duidelijk geval van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
 • Erik Biesemaat

  6 dagen geleden
  @ Arend van Faassen, helemaal eens. U en ik kennen onze pappenheimers op dit forum inmiddels. @ Barry Meijer, lees even hierboven: de Stentor wil een debat. Dat is iets anders dan een berichtje achterlaten en vervolgens ‘wegwezen’.
 • R. Gerritsen

  6 dagen geleden
  Zoals gewoonlijk van dit kabinet komt het te laat. Omdat die Hagenees het zonodig moet aankondigen!