Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid. © ANP

Kabinet koerst op verlenging avondklok: ‘mensen groeien mee met maatregel’

LOCKDOWNDe avondklok wordt na half maart verlengd, ook om eventuele andere versoepelingen mogelijk te maken, verwachten ingewijden. Een gedeeltelijke heropening van het hoger onderwijs en iets meer ruimte voor detailhandel lijken het hoogst haalbare, voor terrassenopening dreigt weinig ruimte te zijn. Dit weekeinde hakt het kabinet de knoop door. 

5 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Naamloos ik snap niet dat het zo door moet gaan met de avondklok je kunt overdag net zo goed besmet raken als avonds of snachts en zelfs met mondkapjes als je het ook via handen kunnen overbrengen ik denk dat er iets achter zit
 • Miny Nales

  1 maand geleden
  Miny Nales Persoonlijk kan ik prima leven met de gekozen beperkingen. Begrijp de jongeren wel heel goed. Maar in de 2de WO hebben ze het veel erger te verduren gehad. (5 jaar lang) er viel niets te kiezen. De zelfstandig ondernemers hebben het wel erg zwaar te verduren. Ik hoop dat ze zich wel nuttig hebben gemaakt door vrijwilligers werk bv kinderen onder steunen. Om een voldaan gevoel krijgen i.p.v. thuis te zitten en in een dip belanden. de aanpak van de http://regering.De beste stuurlui staan aan w
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Welke peilingen? Hoor niks anders dan dat men geen avondklok wil.
 • Johan

  1 maand geleden
  Laat de heren in Den Haag uit hun ivoren toren komen, totaal gebrek aan realiteit daar. Draagkracht voor de maatregelen? Laat ze maar het land in gaan dan kunnen ze zien dat het in rap tempo minder wordt de draagkracht.
 • JP Dokter

  1 maand geleden
  Alleen als het in eigen belang is, worden de regels aangepast. Dit noemen wij hypocriet!!!! Het is toch belachelijk dat wij dit allemaal accepteren???? Laten we a.s. verkiezingen dit massaal laten weten!!!
 1. Rutte na motie van afkeuring door als premier, gaat ‘hard werken’ aan terugwinnen vertrouwen
  video

  Rutte na motie van afkeuring door als premier, gaat ‘hard werken’ aan terugwin­nen vertrouwen

  VVD-leider Mark Rutte stapt niet op en de Tweede Kamer stuurt hem ook niet weg. Wel werd een motie van afkeuring tegen Rutte aangenomen, nadat bekend werd dat hij het was die bij zijn gesprek met de ex-verkenners de naam van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt noemde. Rutte noemde die motie ‘een belangrijk politiek signaal’. Van minuut tot minuut teruglezen wat er gisteren en vannacht allemaal is gebeurd? Het kan in ons liveblog onderaan dit artikel.
 1. Honderden Russen skiën in bikini de berg af
  Play

  Honderden Russen skiën in bikini de berg af

 2. Felle brand bij crash tegen paal met verkeerslichten
  Play

  Felle brand bij crash tegen paal met verkeers­lich­ten