Kabinet legt het uitgaansleven aan banden: ‘We moeten de besmettingen afremmen’

VideoHet kabinet trapt op de rem: om het coronavirus terug te dringen gaat het uitgaansleven weer flink aan banden. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte zojuist bekend gemaakt. Hij vindt niet dat het kabinet drie weken geleden te snel heeft versoepeld: ,,De toename van het aantal besmettingen gaat sneller dan we hadden ingeschat.”

9 reacties

 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  Hoe meer er getest wordt, hoe meer besmettingen of vermeende besmettingen. Want volgens de uitvinder in Duitsland van de PCR test (Drosten) is deze helemaal niet zo foutloos als iedereen klakkeloos aanneemt. Met andere woorden: “geen klachten? Testen zinloos”. Maar testen is heilig verklaard en hoe fout ook, het helpt geweldig om de angst erin te houden bij het goedgelovende volk. Waardoor de feitelijke dictatuur van dit kabinet gewoon in stand blijft. Misschien doel?
 • Johan Vahl

  2 maanden geleden
  Halve informatie, 7000 positief geteste mensen. Hoeveel negatief geteste mensen waren er? Pure bangmakerij zonder de volledige cijfers, en dan nog, merendeel jongeren die niet of nauwelijks ziek worden maar gewoon feest willen vieren.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Wanneer gaat deze waanzin stoppen? Die corona is gewoon een zware Griepvirus, is al honderden jaren aanwezig op de Aarde en hoort erbij.. Niks mis mee... Straks ga jij voor de 3de keer en de 4de keer en de 5de keer je laten vaccineren, afwachten of WIJ onze vrijheid nog terug krijgen.. Gek hé ?
 • Paul Roodbol

  2 maanden geleden
  Voorzichtigheid is geboden in een tijd waar al zo vaak bleek dat voorspellingen en werkelijkheid niet overeenstemmen. De versoepelingen kwamen te vroeg, teveel lapten de regels aan de laars met gevolg dat we weer terug bij af zijn. De nu aangekondigde maatregelen zijn m.i. te weinig. En als er dan ook nog nu al aangekondigd wordt dat er niet gehandhaafd kan worden, kan over twee weken nog meer weer op slot. Mondkapjesplicht weer terug dan is men zich veel bewuster om afstand te houden.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Een levensgevaarlijk virus en een lakse overheid. Een dodelijke combinatie...
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.